Μία αλλιώτικη μακαρονάδα η πρόταση μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Εύκολη στην προετοιμασία της συνταγή με μοναδικό συνδυασμό υλικών όπως το θυμάρι, το ξύδι μπαλσάμικο, τα κρεμμύδια που θα καραμελώσουμε, το κατίκι, η μαύρη ζάχαρη αλλά και η γραβιέρα, που θα αναδείξουν την τέλεια γεύση.
Είναι σίγουρο πως θα την απολαύσουμε.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ. θυμάρι
1 φλιτζάνι κατίκι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 7 - 8 λεπτά.
Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το θυμάρι και λίγο αλάτι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
Όταν μαγειρευτούν τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με το κατίκι και τις ταλιατέλες.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.