Πιάτο ημέρας: Ταρτάρ σολομού με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο

Μας ταξιδεύει στα ομορφότερα καλοκαίρια μας, στις πιο αγαπημένες μας παραλίες.
Getty

Νομίζω πως μας έχει λείψει ένα πιάτο με ψάρι. Γι′ αυτό και θα ετοιμάσουμε κάτι πολύ δροσερό, απόλυτα φρέσκο, που μας ταξιδεύει στα ομορφότερα καλοκαίρια μας, στις πιο αγαπημένες μας παραλίες. Άλλωστε δεν απέχει και πολύ ο χρόνος που θα τις απολαύσουμε και πάλι.

Έτσι, λοιπόν, επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια συνταγή με ταρτάρ σολομού, που το μαρινάρουμε σε χυμό από μοσχολέμονο και μαύρη ζάχαρη, ενώ στην συνέχεια τον «μπερδεύουμε» με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Και βέβαια το συνοδεύουμε με ένα λευκό κρασί για να το απογειώσουμε.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4 - 6

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό

χυμός από 2 μοσχολέμονα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το φιλέτο σολομού από την πέτσα και τα κόκαλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με την ζάχαρη και τον χυμό από τα μοσχολέμονα.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε στην συνέχεια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιαντρο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» από την Κυριακάτικη Ελευθροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.