Μία διαφορετική προσέγγιση στην αγαπημένη μας τυρόπιτα είναι η συνταγή μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Ψήνουμε τυρόπιτα με γιαούρτι, παρέα με γραβιέρα τριμμένη, τυρί φέτα, ανθότυρο και κάνουμε την κίνηση ματ, προσθέτωντας λίγο ζαμπόν, για να της δώσουμε μία άλλη νότα.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Υλικά
6 φύλλα κρούστας
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. ζαμπόν
4 αυγά
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
αλάτΙ και πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε την γραβιέρα, το γιαούρτι, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί Νο 28 με λίγο βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο. Απλώνουμε την γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλέιψουμε το ζαμπόν και να προσθέσουμε λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο για άρωμα.
Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...πίτες και τάρτες» από τον Ελεύθερο Τύπο, με συνταγές της Βάσιας Χριστοφόρου από τις εκδόσεις Φυτράκη.