Πιάτο ημέρας: Τηγανητά νιόκι με σως μαγιονέζα και σάλτσα ντομάτας

Τα περισσότερα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας.
Sorted Food

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή μαγειρεύουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας. Μάλιστα με εξαίρεση ίσως τα νιόκι που μπορεί να χρειαστεί να προμηθευτούμε τα υπόλοιπα υλικά υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια μας ή το ψυγείο.

’Ετσι λοιπόν φτιάχνουμε τηγανητά νιόκι με σάλτσα ντομάτας, λίγο κρεμμύδι παρέα με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα. Θα τα σερβίρουμε προσθέτοντας μια σώς με βάση την μαγιονέζα.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

2 πακέτα φρέσκα νιόκι

2 ξερά κρεμμύδια

6 σκελίδες σκόρδο

2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ

2 κ.γ πάπρικά καπνιστή

4 κ.σ. μαγιονέζα

8 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίζει να καίει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι.

Τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Μόλις δούμε ότι το κρεμμύδι έχει μαλακώσει ρίχνουμε τα 3/4 του σκόρδου και τσιγαρίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, έως ότου δούμε ότι η σάλτσα μας έχει μειωθεί στο μισό.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις δούμε ότι λάδι αρπάζει, ρίχνουμε τα νιόκι και μια πρέζα αλάτι. Τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα - ροδίσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κ.σ. μαγιονέζα και το υπόλοιπο σκόρδο που έχουμε κρατήσει. Καρυκεύουμε με μια μικρή πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στο πιάτο τα νιόκι και απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. πάπρικα.