Πιάτο ημέρας: Τσιπούρα στο φούρνο με σκορδάκι, τζίντζερ και σχοινόπρασο

Η εναλλακτική πρόταση στον μπακαλιάρο σκορδαλιά για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

Με την 25η Μαρτίου να απέχει μόλις μια μέρα και έχοντας κατά νου ότι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά κυριαρχεί στα περισσότερα σπίτια, αποφασίσαμε να δώσουμε μία εναλλακτική πρόταση, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Μαγειρεύουμε λοιπόν, τσιπούρα στο φούρνο, με σχοινόπρασο, τσίλι, σκορδάκι, τζίντζερ, μοσχολέμονο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Δεν το συζητάμε.

Μοσχομυρίζει ήδη το φαγητό μας.

Πιάτο ημέρας σε μόλις μισή ώρα.

Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

2 τσιπούρες των 500 γρ. η κάθε μία

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ματσάκια σχοινόπρασο κομμένα διαγώνια

2 τζίντζερ τριμμένα (των 2 εκατοστών το καθένα)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια

1 κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άσπρο ξύδι

4 κ.σ. σόγια

1 κ.σ. σησαμέλαιο

χυμό από ένα μεγάλο μοσχολέμονο

1 χούφτα φρέσκο κομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 στον αέρα.

Χαράζουμε τις τσιπούρες διαγωνίως από κάθε πλευρά.

Τις βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε βάλει λάδι.

Γεμίζουμε τα ψάρια μας με το μισό σχοινόπρασο που έχουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τζίντερ, το σκορδάκι μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόκκινο τσίλι και απλώνουμε τα υλικά μας πάνω στις τσιπούρες.

Με ένα κουτάλι λούζουμε τα ψάρια με το ξύδι, την σόγια και το σησαμέλαιο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Φιλετάρουμε τα ψάρια στην συνέχεια και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε από πάνω με τον χυμό από το μοσχολέμονο και γαρνίρουμε με κόλιανδρο.

Πηγή: Red