Καιρό είχαμε να φτιάξουμε ζυμαρικό. Ευκαιρία λοιπόν να ξεσαλώσουμε.
Ετσι λοιπόν επιλέγουμε να φτιάξουμε για πιάτο ημέρας μια συνταγή με γεμιστά κοχύλια φούρνου και κυρίως υλικά μπέικον, μπρόκολο και μανιτάρια, αγαπημένα ανθότυρο μαζί με γιαούρτι και αυγά.
Θα τα μαγειρέψουμε αφού πρώτα προσθέσουμε στο ταψί ντοματίνια, μπόλικο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό. Λίγο πριν τα σερβίρουμε θα τα πασπαλίσουμε με γραβιέρα, θα τα βάλουμε εκ νέου στο φούρνο για λίγο έτσι ώστε να ξεροψηθεί το τυρί μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Κρεμμύδι και σκορδάκι μας συνοδεύουν πάντα.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 55 λεπτά (περίπου)
Υλικά
500 γρ. μεγάλα κοχύλια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. μπρόκολο
250 γρ. μανιτάρια
100 γρ. μπέικον
2 φλιτζάνια ανθότυρο
1 φλτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το μπρόκολο και το μπέικον. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα ανακατεύουμε με το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αυγά. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα τυριών και λαχανικών.
Ανακατεύουμε τα ντοματάκια με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάζουμε τα κοχύλια στο ταψί, τα περιχύνουμε με ντοματάκια, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και τα ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet - 36 λαχταριστές μακαρονάδες» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.