Μια εξαιρετική συνταγή για σούπα επιλέγουμε για το πιάτο ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας.
Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε σούπα ζυμαρικών με μπρόκολο και μπόλικα ακόμα εξαιρετικά υλικά που θα απογειώσουν την γεύση.
Θα χρησιμοποιήσουμε λίγες αντζούγιες, χυμό ντομάτας ζωμό λαχανικών, κρεμμύδι και σκορδάκι. Ενώ αν θέλουμε αφού την σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 40-45 λεπτά
Μαγείρεμα: 30-35 λεπτά
Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
350 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
2-3 αντζούγιες (απο βάζο/κονσέρβα)
1 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
5 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (στον τρίφτη)
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις αντζούγιες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πουρέ της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών χλιαρό και περιμένουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το μπροκόλο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά ζεστά πιάτα ή μπολ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και αν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Για να δώσουμε πιο πικάντικη γεύση στη σούπα μας, προσθέτουμε στην αρχή του μαγειρέματος, μαζί με το σκόρδο, 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη.
Για το βράσιμο των ζυμαρικών συμβουλευόμαστε τις οδηγίες στην συσκευασία.
Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.