Μαγειρεύουμε μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο με μπέικον για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε κρεμμύδι ξερό, χυμό λεμόνι, σουμάκ και χοντροκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με λεπτοκομμένο λάχανο σαλάτα και δροσερό γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 20′
Ψήσιμο: 12′
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε τέσσερα κομμάτια
1 μικρό λεμόνι, χυμό
2 κ.γ. σουμάκ
4 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
4 φέτες μπέικον
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα. Αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο δεύτερο από πάνω ράφι του φούρνου, για περίπου 5′ - 6′ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
Σερβίρουμε με τη λαχανοσαλάτα.
Tip
Αντί για σουμάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κ.γ. κάρι.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #94» σε συνταγή Ευδοκία Φυλακούρη, Νίκη Τρέσσου.