Πιάτο ημέρας: Σπαγγέτι με λαχανικά και τραγανά ψίχουλα ψωμιού

Πάντα υπάρχει χώρος για μια μακαρονάδα.
rudisill via Getty Images

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μακαρονάδας. Συνεπώς δεν θα μπορούσε το πιάτο ημέρας να είναι κάτι διαφορετικό.

Επιλέγουμε λοιπόν να μαγειρέψουμε μια vegeterian συνταγή, με κρεμμύδι, καρότα, μελιτζάνα, πολύχρωμες πιπεριές, σπαράγγια, τριμμένη παρμεζάνα, λίγο γλυκιά πάπρικα, σκορδάκι και τραγανά ψίχουλα ψωμιού.

Συνοδεύουμε με ένα κρασί της επιλογής μας και απλά απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

1 ξερό κρεμμύδι

2 καρότα

8 σπαράγγια

1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

4 φέτες ψωμί του τοστ

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.γ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, βγάζουμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια και στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε την μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.

Ζεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο και προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Ανακατεύουμε διαρκώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την πάπρικα και την παρμεζάνα.

Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένιο νερό σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και το στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε το σπαγγέτι με τα λαχανικά και τα τραγανά ψίχουλα ψωμιού και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.