Πιάτο της ημέρας: Ντοματόσουπα με χωριάτικο λουκάνικο και παστινάκι

Βασικό υλικό που θα μας δώσει μοναδική γεύση είναι ένα κομμάτι κερί από παρμεζάνα.
travellinglight via Getty Images

Η παγωνιά που επικρατεί τις τελευταίες ώρες και θα μας συνοδεύσει τις επόμενες μέρες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ζεστή σουπίτσα.

Μαγειρεύουμε λοιπόν μία συνταγή για το πιάτο της ημέρας, πειραγμένης ντοματόσουπας, με χωριάτικο λουκάνικο, παστινάκι, δύο ειδών φασόλια και παρμεζάνα. Σε περίπτωση μάλιστα που μας περισσέψει, ουδέν πρόβλημα, καθώς μπορούμε να την φυλάξουμε στην κατάψυξη για «μίαν ετέραν φορά».

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 8

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο

3 μπαστούνια σέλερι, χοντροκομμένα με τα φύλλα

1 μεγάλο φύλλο δάφνης

450 γρ. παστινάκι κομμένο σε κύβους

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

800 ml ζεστό ζωμός κότας

1 κομμάτι κερί παρμεζάνας

θυμάρι

400 γρ. μπαρμπουνοφάσουλα

400 γρ φασόλια φλαζολέ

1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα για γαρνιτούρα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε ολόκληρο το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και την δάφνη για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το παστινάκι και ψήνουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τα λιώνουμε με το κουτάλι.

Βάζουμε τον ζωμό, το λουκάνικο, το κερί παρμεζάνας μαζί με το θυμάρι και περιμένουμε να πάρει μία βράση.

Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά.

Τώρα προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοψήνουμε για 5 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας το πιάτο μας με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα, μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Συνοδεύουμε το πιάτο μας με φρέσκο ψωμί, τυρί και πράσινη σαλάτα.

Τα φασόλια μπορούν να είναι από κονσέρβα, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε το νερό που είναι μέσα.

Ανν θέλουμε μπορούμε να πειράξουμε ακόμα περισσότερο την συνταγή μας, χρησιμοποιώντας φασόλια της επιλογής μας.

Πηγή: Red