Για το πιάτο ημέρας επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μία υπέροχη συνταγή για μία σούπα πολύ αρωματική, εξαιρετικά απλή στην δημιουργία της και πολύ γευστική.
Φτιάχνουμε λοιπόν φακές με καρότο, λίγο μπούκοβο, κόλιανδρο, μια πρέζα κύμινο, κανέλλα και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι.
Καλή όρεξη.
Μερίδες:4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κονσέρβα ντοματάκια
150 γρ. φακές
3 καρότα κομμένα
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
για το γαρνίρισμα
200γρ. λαχανίδες, μόνο τα φύλλα (κομμένα)
1 ματσάκι κόλιανδρο
γιαούρτι σακούλας
λεμόνι σε φέτες
φρέσκο ψωμί
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ενώ αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχάρια μας (κανέλα, τζίντζερ, κύμινο και πάπρικα) και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα λιώνουμε με την κουτάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές και μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Ανάβουμε το γκριλ στο φούρνο.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολα και απλώνουμε τις λαχανίδες που τις έχουμε αλείψει με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 5 με 6 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανές.
Ρίχνουμε τον κόλιανδρο στη σούπα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
για το γαρνίρισμα
Βάζουμε με μία κουτάλα σούπα σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με μία κ.γ. γιαούρτι και λίγα φύλλα ψητής λαχανίδας.
Ολοκληρώνουμε με μια φέτα λεμόνι για να δώσουμε λίγο ένταση στο πιάτο μας.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Πηγή: The Guardian