Ένα ελαφρύ και συγχρόνως δυνατό σε γεύση πιάτο της ημέρας σήμερα με ιδιαίτερη ευκολία στο μαγείρεμα καθώς όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας εμείς ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Αν τώρα μας προβληματίζει το γεγονός πως το λεμόνι θα κόψει την κρέμα γάλακτος, ουδέν πρόβλημα. Λιώνοντας το βούτυρο μαζί με το χυμό λεμονιού και το τριμμένο ξύσμα σε χαμηλή φωτιά, δημιουργείται ένα αρκετά σταθερό γαλάκτωμα στο οποίο προσθέτωντας την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα δένει ακόμα περισσότερο.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία & Μαγείρεμα: 7-9 λεπτά
Υλικά
2 λεμόνια
500 γρ σπαγγέτι
50 γρ βούτυρο
120 ml κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
4 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια.
Ξεφλουδίζουμε το ένα λεμόνι χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών χωρίς να φτάσουμε στην ψύχα.
Κόβουμε την φλούδα που έχουμε βγάλει σε λεπτές φέτες.
Το δεύτερο λεμόνι το περνάμε από τον τρίφτη για να έχουμε ξύσμα και στην συνέχεια το στύβουμε.
Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 1 λεπτά λιγότερο απ′ όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Την ίδια ώρα σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο παρέα με το σκόρδο, τις φέτες από την φλούδα λεμονιού, το ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό.
Μόλις δούμε πως το μείγμα μας κάνει φουσκάλες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να φουσκώσει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο έτσι ώστε η σος μας να μείνει ζεστή χωρίς να συνεχίσει να μαγειρεύεται.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σος και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Σε περίπτωση που δούμε πως το φαγητό μας είναι αρκετά σφιχτό κατά το ανακάτεμα, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά.
Πηγή: The Guardian