Μια από τις πρώτες σκέψεις που οι περισσότεροι έχουμε όταν ακούμε για έναν άνθρωπο με ευλυγισία, είναι: μήπως είναι λάτρης της γιόγκα ή ένας γυμναστής που μπορεί με μεγάλη ευκολία να κάνει σπαγγάτο;
Συχνά, η ευλυγισία μπορεί να μοιάζει ανέφικτη και πολλοί από εμάς ίσως πιστεύουμε ότι ποτέ δεν θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση του σώματος. Και μπορεί, όντως, να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να αγγίζουμε τα πόδια μας με τη μύτη, ευλύγιστοι, ωστόσο, θεωρούμαστε όταν είμαστε σε θέση να σταυρώσουμε τα πόδια μας όταν καθόμαστε κάτω, ή να δένουμε τα κορδόνια των παπουτσιών μας χωρίς να τοποθετούμε το πόδι μας πάνω σε ένα παγκάκι.
Μήπως, λοιπόν, ο καιρός της καραντίνας είναι μια καλή ευκαιρία να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε την ευλυγισία μας;
Η ευλυγισία, βλέπετε, είναι καλή για την υγεία μας.
«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες - κλειδιά. Ο πρώτος είναι ότι η κινητικότητα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και τα οφέλη θα είναι πολλά», λέει ο Κένι Μπάτλερ, επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής ένωσης γιατρών Ukactive και πρώην φυσιοθεραπευτής.
Η ευλυγισία είναι επιπλέον ένας ωραίος τρόπος για να αποτρέψουμε τυχόν τραυματισμούς και αυτό ισχύει για αθλητές και ανθρώπους που προπονούνται για αγωνίσματα όπως ο μαραθώνιος. Επιπλέον, οι ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι το να βελτιώνουμε την ευλυγισία, μπορεί να βελτιώσει την στάση του σώματος, να μειώσει τους πόνους.
Ομως φυσικά η ευλυγισία δεν είναι η μόνη συνιστώσα της ευεξίας και της γενικότερης υγεία μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε την δύναμη, την αντοχή και την ισορροπία, η καθημερινή προσπάθεια των οποίων έχει δυσκολίες.
Πώς θα μπορέσουμε όμως να βελτιώσουμε την ευλυγισία μας βήμα-βήμα κάθε μέρα τον καιρό που βρισκόμαστε σπίτι κι έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε στον εαυτό μας; Οι ειδικοί προτείνουν:
1. Να μην αγνοούμε τις μικρές, καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής
2. Να κάνουμε καλή προπόνηση
3. Να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του
Δεν έχουμε παρά να τα κάνουμε πράξη. Και να βγούμε πιο υγιείς και κερδισμένοι από την τωρινή δοκιμασία.
Πηγή: HuffPost UK