Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από το μπέικον και τη μυρωδιά που προσδίδει στην πρωινή μας ομελέτα ή το αμαρτωλό σπιτικό μπέργκερ. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι πώς αφού το ανοίξουμε, η διαλυμένη συσκευασία είναι σαν να μας προστάζει το μαγειρέψουμε και να το φάμε όλο μονομιάς.
Για να πάψουμε να νιώθουμε ότι η απόλαυση του αγαπημένου μας αλλαντικού φτάνει για ένα και μοναδικό γεύμα, η σεφ Άλι Σιλ μας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές αποθήκευσης του μπέικον, ώστε κάθε φέτα να έχει την ίδια γεύση με την πρώτη που δοκιμάσαμε από το πακέτο.
To μυστικό
Η Σιλ, αναφερόμενη στο ωμό και όχι στο μαγειρεμένο μπέικον που έχει απομείνει, λέει ότι το κλειδί για να διατηρηθεί φρέσκο, είναι μια αεροστεγής συσκευασία. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα, είτε ένα πλαστικό δοχείο.
Και πού πρέπει να τοποθετήσουμε το μπέικον μέσα στο ψυγείο
Η Σιλ, αν το μπέικον πρόκειται να φυλαχτεί στο ψυγείο πριν μαγειρευτεί, προτείνει να το αποθηκεύσουμε είτε σε ένα από τα πλαστικά συρτάρια, είτε στο κάτω-κάτω ράφι και προς το πίσω μέρος του ψυγείου.
Πόσες ημέρες διατηρείται το μπέικον πριν και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας
Όπως ισχύει για κάθε είδος διατροφής πρώτα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Πέρα από αυτό, ωστόσο, από τη στιγμή που μια συσκευασία μπέικον έχει ανοιχτεί, κάθε υπόλοιπο του μπέικον θα πρέπει να καταναλωθεί εντός τριών έως πέντε ημερών.
Αν έχουμε το μπέικον στην κατάψυξη, η Σιλ συνιστά να το καταναλώσουμε σε λιγότερο από τρεις με έξι μήνες.
Κι αν το μπέικόν μας έχει ήδη χαλάσει, εμείς πώς θα το καταλάβουμε;
Όπως κάνουμε και με άλλα είδη διατροφής, θα πρέπει αρχικά να «επιθεωρήσουμε» τη μυρωδιά.
«Εάν φέρνοντας κοντά μας το μπέικον, αυτό διαχέει όξινα αρώματα, τότε ήρθε η ώρα να πετάξουμε το μπέικον που μας περίσσεψε, ακόμα κι αν θα το κάνουμε με ”βαριά καρδιά”», σημειώνει η Σιλ.
(Με πληροφορίες από simplyrecipes).