Προσοχή: Επτά πράγματα που απαγορεύεται να κάνουμε αν στεγνώνουμε ρούχα μέσα στο σπίτι

Ας διαβάσουμε προσεκτικά ό,τι ακολουθεί τώρα που αλλάζει ο καιρός.
.
Anastasiia Krivenok via Getty Images
.

Ας είμαστε ειλικρινείς – δεν υπάρχει καμία πιο άθλια χειμωνιάτικη αγγαρεία από το να προσπαθούμε να στεγνώσουμε μια καραβιά από ρούχα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας...

Ωστόσο, εάν αυτό δεν γίνει σωστά, μπορεί να προκαλέσει υγρασία και μούχλα στο σπίτι και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία πολλών μελών της οικογένειάς μας.

Οι ειδικοί ενθαρρύνουν τώρα τους ανθρώπους να αφήνουν τα ρούχα τους σε σχάρες στεγνώματος και να χρησιμοποιούν καλά αεριζόμενους χώρους όταν φέρνουν τα ρούχα τους σε εσωτερικούς χώρους – ειδικά αν χρησιμοποιούν καλοριφέρ ή φορητά ηλεκτρικά στεγνωτήρια για να στεγνώσουν την πλύση τους.

Ευτυχώς, οι επαγγελματίες στο Online-Bedrooms.co.uk είναι έτοιμοι να μας συμβουλεύσουν για τα επτά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε την πλύση μας στεγνή και το σπίτι μας χωρίς μούχλα.

Να μην διαλέγουμε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο

Το κύριο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν στεγνώνουμε τα ρούχα μας σε εσωτερικούς χώρους είναι ο αερισμός. Ας αποφύγουμε τα μικρά δωμάτια και αντ’ αυτού ας σκεφτούμε να στεγνώσουμε τα ρούχα στο μπάνιο με εξαεριστήρα μπάνιου ή σε βοηθητικό δωμάτιο με παράθυρο, καθώς και οι δύο χώροι επιτρέπουν καλό αερισμό.

Να μην διαχωρίζουμε όσο πρέπει τα ρούχα το ένα με το άλλο

Το «στρίμωγμα» των ρούχων ενώ στεγνώνουν μπορεί να προκαλέσει μυρωδιά υγρασίας, επομένως ας βεβαιωθούμε ότι κανένα από τα ρούχα δεν επικαλύπτει το ένα το άλλο. Η διασφάλιση ότι η πλύση μας απλώνεται ομοιόμορφα θα επιταχύνει επίσης τη διαδικασία στεγνώματος.

Να ξεχάσουμε να κάνουμε ένα επιπλέον στύψιμο στο πλυντήριο

Η προσθήκη ενός επιπλέον προγράμματος στυψίματος 10 λεπτών στο πλυντήριο είναι πολύ φθηνότερη από τη χρήση του στεγνωτηρίου. Θα αφαιρέσει την επιπλέον συσσώρευση νερού που σημαίνει ότι όχι μόνο τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, αλλά δεν θα κρεμάμε βρεγμένα ρούχα στο σπίτι μας.

Να βασιζόμαστε στα καλοριφέρ

Το να «κολλάμε» ρούχα σε καλοριφέρ και φορητά ηλεκτρικά στεγνωτήρια μπορεί να φαίνεται δελεαστικό, αλλά όταν τα βρεγμένα ρούχα έρχονται σε επαφή με πολύ ζέστη, αφήνουν περισσότερη υγρασία στον αέρα που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει υγρασία και μούχλα.

Να μην κάνουμε χρήση της μεθόδου «Burrito»

Ένας άλλος τρόπος για να απορροφήσουμε το υπερβολικό νερό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο burrito, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση μιας πετσέτας για να απορροφήσουμε την περίσσεια νερού και υγρασίας από τα ρούχα. Χρήσιμος οδηγός εδώ:

Να μην χρησιμοποιούμε αφυγραντήρα

Ας σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αφυγραντήρα όλο το χειμώνα για να αφαιρέσουμε τυχόν υγρασία από τα δωμάτια στα οποία στεγνώνουμε τα ρούχα μας.

Να αποφεύγουμε εντελώς τους εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι τα ρούχα μας δεν θα στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο το χειμώνα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι εάν το «έδαφος» είναι στεγνό, θα πρέπει να στεγνώσουν και τα ρούχα μας. Ας ελέγξουμε τον καιρό εκ των προτέρων, κι αν η πρόγνωση είναι για ξηρό καιρό και δεν κάνει πολύ κρύο, τότε θα πρέπει να κρεμάσουμε τα ρούχα μας σε εξωτερικούς χώρους.