Πρωτεϊνικά σοκολατάκια 3 υλικών με 45 θερμίδες από διατροφολόγο για καλεσμένους που «προσέχουν»

Και το καλύτερο; Μπορούμε να τα κεράσουμε και στην ονομαστική μας εορτή ή να τα πάμε ως δώρο κάπου που είμαστε καλεσμένοι εμείς οι ίδιοι. Και είναι πολύ πιο οικονομικά και αγνά σε σχέση με τα έτοιμα.
Όταν καλούμε κόσμο στο σπίτι ή πηγαίνουμε εμείς προσκεκλημένοι σε ένα δείπνο ή μια απογευματινή μάζωξη, θέλουμε να τους γλυκάνουμε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.
Nikada via Getty Images
Όταν καλούμε κόσμο στο σπίτι ή πηγαίνουμε εμείς προσκεκλημένοι σε ένα δείπνο ή μια απογευματινή μάζωξη, θέλουμε να τους γλυκάνουμε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Τα χριστουγεννιάτικα σουαρέ είναι τρομερά απολαυστικά. Φαγητό, καλή παρέα, επιτραπέζια, γλυκίσματα. Κι όμως για κάποιους, σε αυτές τις τόσο ευχάριστε συναντήσεις, υπάρχει ένα μικρό άγχος: Το στρες της διαχείρισης του βάρους.

Όλοι έχουμε έναν φίλο - ή και περισσότερους - που αγωνίζεται να χάσει κιλά ή να διατηρήσει τη γραμμή του. Και φυσικά, όταν καλούμε κόσμο στο σπίτι ή πηγαίνουμε εμείς προσκεκλημένοι σε ένα δείπνο ή μια απογευματινή μάζωξη, θέλουμε να τους γλυκάνουμε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Ναι αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς αν οι φίλοι μας αποφεύγουν τα θερμιδογόνα και λιπαρά γλυκίσματα;

Υπάρχει ένας πανεύκολος, οικονομικός και θρεπτικός τρόπος να τους ευχαριστήσουμε: Με μια υγιεινή απογευματινή λιχουδιά για όλους από την Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγο-διατροφολόγο με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή.

Έλενα Σερδάρη: Διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή
Έλενα Σερδάρη
Έλενα Σερδάρη: Διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή

Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας βραχάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς αλλά στην πιο απλή και σπιτική εκδοχή τους.

Πάμε να τα φτιάξουμε και να καταπλήξουμε όλους όσους θα περάσουν από το σαλόνι μας τις φετινές γιορτές;

Μια υγιεινή απογευματινή λιχουδιά για όλους από την Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγο-διατροφολόγο με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή.
Έλενα Σερδάρη
Μια υγιεινή απογευματινή λιχουδιά για όλους από την Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγο-διατροφολόγο με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου και την κλινική διατροφή.

Τι θα χρειαστούμε

Για 25 βραχάκια θέλουμε:

  • 200 γραμμάρια φουντούκια (ωμά ή καβουρδισμένα)

  • 100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας

  • Λίγο τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)

Τα σοκολατάκια της Έλενας Σερδάρη για τα πιο απολαυστικά σουαρέ.
Έλενα Σερδάρη
Τα σοκολατάκια της Έλενας Σερδάρη για τα πιο απολαυστικά σουαρέ.

Πάμε να μαγειρέψουμε

  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα

  2. Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τα φουντούκια, είτε λίγο σπασμένα, είτε ολόκληρα και σχηματίζουμε μικρές ομαδούλες

  3. Περιχύνουμε με σοκολάτα την κάθε ομαδούλα φουντουκιών
  4. Αφήνουμε την λαδόκολλα στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθούν

  5. Τοποθετούμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή μπισκότο από πάνω

  6. Βάζουμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο

Και ένα έξτρα μυστικό...

Χωρίζουμε τα φουντούκια μας σε εξάδες και σε κάθε εξάδα ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σοκολάτα. Όμορφα και μετρημένα. Έτσι, το σοκολατάκι μας δεν υπερβαίνει τις θερμίδες που θα προσλαμβάναμε αν τρώγαμε ξηρούς καρπούς ως κάποιο ενδιάμεσο σνακ της ημέρας, δηλαδή τις 45 θερμίδες.