Ψήφος εμπιστοσύνης: Με ποιους βουλευτές ελπίζει η κυβέρνηση να φτάσει τους 151

Ψήφος εμπιστοσύνης: Με ποιους βουλευτές ελπίζει η κυβέρνηση να φτάσει τους 151
Eurokinissi

Τους 151 βουλευτές πρέπει να φτάσει η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση των ΑΝΕΛ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στους 145, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται άλλους 6. Από αυτούς, οι 4 αναμένεται να προέλθουν από τους ΑΝΕΛ: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – που έχει ξεκαθαρίσει πως τάσσεται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών- δήλωσε πως εκτιμά ότι τέσσερις συνολικά βουλευτές του κόμματός του θα στηρίξουν την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης: Ο ίδιος και ο Κώστας Ζουράρις (ο οποίος δήλωσε πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), καθώς και – κατά την εκτίμησή του- η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι δέχτηκαν τα «πυρά» του Πάνου Καμμένου κατά τη συνέντευξη Τύπου του. Σημειώνεται πως ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως σίγουρα δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο ίδιος, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Όσον αφορά στους άλλους δύο που χρειάζονται για να πιάσει η κυβέρνηση τους 151, θεωρείται πως η μία ψήφος θα είναι αυτή της Κατερίνας Παπακώστα, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όσον αφορά στη δεύτερη, αναφέρεται το όνομα του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη πως το κόμμα του θα έπρεπε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι τάσσεται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών- ωστόσο ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθάρισε εκ νέου πως το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται πως ο κ. Δανέλλης – ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών- παρέστη το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο Μέγαρο Μουσικής, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο όνομα του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων που είχε αναφερθεί, τόνισε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης: «Πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, εγώ καταψηφίζω τη Συμφωνία και δεν χρειάζεται καν να δω λεπτομέρειες. Έχω ενστάσεις για τον όρο Μακεδονία και το λέω ξεκάθαρα. Γι′ αυτό το λόγο ότι δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τις Πρέσπες. Δεν θα έπρεπε να κυρωθεί καν, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Άλλωστε υπάρχουν δύο δημοκρατικοί τρόποι να μην περάσει η Συμφωνία: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία από την βουλή ή να πάμε σε εκλογές. Θα είμαι, άρα, παρών στη Βουλή και δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε στο News247 στους 88,6.

Δημοφιλή