Η Σέριλ Γκρίμερ εξαφανίστηκε στις 12 Ιανουαρίου 1970 κατά την διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού σε παραλία της Αυστραλίας, σε ηλικία 3 ετών.
Το 3χρονο κορίτσι, βρετανικής καταγωγής, βρισκόταν με τα τρία αδέρφια και τη μητέρα της στη παραλία Fairy Meadow στο Wollongong, μία πόλη νότια του Σίδνεϊ, όπου και απήχθη.
Η αστυνομία από τότε αναζητεί τα ίχνη της αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να την βρει και θεωρείται νεκρή.
Την 50η επέτειο της εξαφάνισής της, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας προσφέρει αμοιβή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή του μικρού παιδιού που θα οδηγήσουν σε σύλληψη και καταδίκη του δράστη.
Το προηγούμενο χρόνο, το 2018, ένας άνδρας που δεν μπορεί να κατανομαστεί για νομικούς λόγους, ήταν ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση αλλά τα στοιχεία εναντίον του δεν ήταν αρκετά με αποτέλεσμα οι κατηγόριες να καταπέσουν.
Σύμφωνα με το Sky News, ένας δικαστής δήλωσε ότι μια συνέντευξη που έδωσε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία τον Απρίλιο του 1971, δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, επειδή κανένας ενήλικας ή δικηγόρος δεν ήταν παρών.
Το 2011, ένας ιατροδικαστής έκρινε πως η Σέριλ πιθανότατα έχει πεθάνει, αλλά μιας και το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ, δεν είναι σε θέση να δώσει αίτια θανάτου.
Το 2008 μια γυναίκα εμφανίστηκε στις αρχές που θεωρούσε ότι ήταν η Σέριλ που απήχθη, αλλά το DNA δεν ταίριαζε.
Η Σέριλ γεννήθηκε στο Μπρίστολ αλλά μετακόμισε στην Αυστραλία με την οικογένειά της το 1969. Ο αδελφός της, Ρίκι Νας, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον πόνο της απώλειας μιας αδελφής και τον αντίκτυπο που είχε η εξαφάνιση στην οικογένειά μας. Κάθε μέρα θυμόμαστε τον τραγικό τρόπο με τον οποίο την χάσαμε και ελπίζουμε αυτή η αμοιβή να είναι αυτό που χρειάζεται για να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη».
Ο διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονίας, ο επιθεωρητής Ντάνιελ Ντοχέρτι δήλωσε: «Καλούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία».
«Οι μάρτυρες την εποχή εκείνη δήλωσαν ότι είδαν ένα άγνωστο άνδρα να μεταφέρει την Σέριλ σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πριν από 50 χρόνια αλλά έκτοτε δεν έχουν υπάρξει άλλα στοιχεία».
«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει την έρευνα. Υπάρχουν πλέον εκατομμύρια λόγοι για να μας βοηθήσετε».
πηγή: sky