Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής

Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2018 στη Βουλή
Menelaos Myrillas / SOOC

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του φετινού προϋπολογισμού, ο οποίος και πέρασε κατά την ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης στη Βουλής.

Υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν 153 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 144 βουλευτές.

«Ναι» από Μεγαλοοικονόμου

Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Απουσίαζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το Προεδρείο της Βουλής, ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά.

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Τσίπρας: Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε

«Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από την ανεξάρτητη βουλευτή Θ Μεγαλοοικονόμου.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του είχε τονίσει ότι είναι η πρώτη φορά που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Το τέλος των μνημονίων δεν είναι λόγια προπαγάνδας και εσωτερικής κατανάλωσης, όπως αυτά που λέγατε εσείς, αλλά πραγματικότητα για τους διεθνείς αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. Παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην ΝΔ.

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη και χωρίς καμία ιδεολογία», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα στην ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, επιχείρησε να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης, αμφισβητώντας τα επιχειρήματά της για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Βούτσης κατά Χρυσής Αυγής: Έχετε εκλεκτικές συγγένειες με τη ναζιστική Γερμανία

Την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε η ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης για τον πρoϋπολογισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και η αναφορά του, αποκλειστικά και μόνο για το κατοχικό δάνειο και όχι για τις υπόλοιπες πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

Σε αυστηρό ύφος προς την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «αναφερθήκατε μόνο στο κατοχικό δάνειο. Μας επιρρίψατε την ευθύνη ότι δεν πήραμε τις σχετικές αποφάσεις. Όμως γνωρίζετε ότι υπάρχει πόρισμα που δεν έχει έρθει στην Ολομέλεια για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στις μαρτυρικές πόλεις, τα θύματα του λιμού, τα αρχαία και στο κατοχικό δάνειο», προσθέτοντας ότι «όλα αυτά έχουν μαζευτεί με ντοκουμέντα και είναι σημαντικό οπλοστάσιο μεγάλης εθνικής σημασίας προς διεκδίκηση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «το λέω ευθέως. Δεν σας διέφυγαν όλα αυτά. Η αναφορά σας και μόνο ότι είναι υπόλογη η Γερμανία μόνο για τις δόσεις δανείου έχει να κάνει ότι έχετε εκλεκτική συγγένεια και χάσατε τότε το πόλεμο. Δεν θα ήθελα να μείνει στον κόσμο που μας ακούει σαν από την πλευρά σας ειλικρινής διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. Είναι εντελώς ελλειπτική η αναφορά σας. Μάνο αυτό αναγνωρίζετε γιατί τα άλλα θεωρείτε ότι είναι πολεμικές συγκρούσεις».

Κουτσούμπας: Κάθε κυβέρνηση που περικόπτει δικαιώματα δίνει επιδόματα φτωχοκομείου

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβερνητική πολιτική ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού του 2018. «Τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται συνεχώς. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη πολιτική απατεωνιά» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι τον ερχόμενο Αύγουστο η χώρα θα ολοκληρώσει το οικονομικό πρόγραμμα και θα βγει από το μνημόνιο. «Η δημοσιονομική εποπτεία είναι διαρκής και δεν θα τελειώσει ποτέ» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σταματήστε κ. Τσίπρα να κοροϊδεύτε τον ελληνικό λαό».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα έκανε λόγο για κορώνες, σημειώνοντας πως «κάθε κυβέρνηση που περικόπτει δικαιώματα δίνει επιδόματα φτωχοκομείου». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το χέρι της εργατικής τάξης είναι πιο δυνατό από όσο νομίζετε». Μάλιστα επέκρινε και την πλευρά της ΝΔ για το ίδιο ζήτημα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Γεννηματά: Για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

Σε υψηλούς τόνους η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που προτείνει με τον προϋπολογισμό υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση . « Για να γυρίσει η Ελπίδα και η αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες, να πάψουν οι λέξεις «οργή-αγανάκτηση-ντροπή» να κυριαρχούν στα αισθήματά τους!

Αυτό προσδιορίζει και οριοθετεί την ευθύνη και την υποχρέωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων.

Να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την Εθνική Συνεννόηση.

Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ′ ανάγκη με Κυβερνητικές Συνεργασίες. Τις υπερβαίνει.

Συνδυάζει την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου.

Όμως ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται.

Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα!

Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν.

Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση.

Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας.

Με το Κίνημα Αλλαγής, την νέα πραγματική Ελπίδα για τον λαό μας στην Πρώτη Γραμμή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά δεν οδηγούν σε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση . «Έχετε υπογράψει σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060», τόνισε. « Για να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Επεσήμανε ότι τώρα ο πρωθυπουργός λέει πως δεν είναι αναγκαία η ένταξη στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης σε αντίθεση με όσα έλεγε πέρσι . « Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη», ανέφερε χαρακτηρίζοντας το αφήγημα του πρωθυπουργού ως αφήγημα εξαπάτησης των πολιτών.

«Προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια εικονική πραγματικότητα και για την ακρίβεια αναπαράγετε μια γκρίζα πραγματικότητα», ανέφερε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης .

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντι - αναπτυξιακό γιατί είναι αντιλαϊκός καθώς αυξάνει την αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων όταν «έχετε εξαντλήσει τη φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών» , όπως είπε.

Κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να υιοθετήσουν τη πρόταση νόμου της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού για διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά κατά 30% για ένα ακόμη χρόνο και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

« Ο κ. Τσίπρας νουθετεί τις τράπεζες. Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο. Έχετε ευθύνη» είπε η κ. Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό.

Λεβέντης: Ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με τους προηγούμενους

Ομιλία εφ΄ όλης της ύλης έκανε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης είπε χαριτολογώντας, ότι «κ. Μητσοτάκης έχει έθιμο, όταν ανεβαίνει ο ίδιος στο βήμα, να απέρχεται» και προσέθεσε: «Του εύχομαι να μη με χρειαστεί μόνο, γιατί αν με χρειαστεί θα απέλθω εγώ. Αυτά πάνε δανεικά».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΕΚ υποστήριξε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης βασίζει όλη του την προσπάθεια στο να πάρει την κυβέρνηση με μπόνους» ωστόσο σημείωσε: «Αν γίνει κανένα δημοψήφισμα λίγο προ των εκλογών, και βγάλει ο ελληνικός λαός 65% ότι θέλει την απλή αναλογική, ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει και από αρχηγός της ΝΔ, γιατί σημαίνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Σχολιάζοντας τον φετινό, προς ψήφιση προϋπολογισμό, είπε ότι «είναι ίδιος με τους προηγούμενους, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά» και προσέθεσε ότι «και από αυτόν τον προϋπολογισμό αφαιρούνται κάποια λεφτά. Άρα, δεν είναι προϋπολογισμός που δίνει, αλλά παίρνει. Προσπαθούμε, με κόψιμο των συντάξεων και επιβολή φόρων, να επιβιώσουμε. Πόσα χρόνια μπορούμε να πάμε έτσι; Θα πεθάνουν οι Έλληνες, ο κόσμος δεν αντέχει».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, «το έγκλημα έγινε από το 2009, γιατί τότε έπρεπε να σχηματιστεί κυβέρνηση 200 και πάνω βουλευτών. Αφού δεν έγινε αυτό, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος πετσοκόψανε τον κόσμο και έτσι μεγάλωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν γίνονταν τότε κυβέρνηση και γίνονταν προσπάθειες για οικουμενική, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια».

Επιπλέον, ο κ. Λεβέτνης άσκησε κριτική και στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Άκουσα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο. Κόβει φόρους. Ξέρει ότι αυτό φέρνει ψήφους, αλλά όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, δεν έφερε καμιά ανάπτυξη» και έψεξε τη ΝΔ, ότι «δεν βγάζει πρόγραμμα» και όσα λέει ότι «θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι ανελαστικός φόρος».

«Την χώρα την καταντήσατε νεκροταφείο και στα νεκροταφεία δεν ισχύουν αυτά» είπε αποστομωτικά ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους δικαστές για το θέμα της δήλωσης πόθεν έσχες, αλλά και στον υπουργό, Στ. Κοντονή, τον οποίον χαρακτήρισε «κήνσορα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σκεφτεί την αντικατάστασή του, όχι για να περάσει των δικαστών, αλλά για να ωφεληθεί η χώρα».

Σχετικά με το θέμα ονομασία της ΠΓΔΜ, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως «με τι τρόπο μετέχουμε» ως «πού μπορούμε να υποχωρήσουμε» και «ποια είναι η θέση» και θύμισε ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ γέννησε την Πολιτική Άνοιξη.

Επίσης σημείωσε, ότι «αν η ΝΔ πιστεύει στη σύνθετη ονομασία, ούτε συνδυασμούς μην επιχειρήσει να καταρτίσει στη Β. Ελλάδα» ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε: «Τόσο εύκολα πουλάει το όνομα».

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς και ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τροπολογία, ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Για τις συντάξεις υποστήριξε, ότι πρέπει να δίνονται με «εισοδηματικά κριτήρια, γιατί όποιος έχει μεγάλα εισοδήματα δεν πρέπει να παίρνει χρήματα».

Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε, πως «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι «πολιτικός του πρωτογενούς τομέα και του πόρτα-πόρτα. Εγώ θα κοιτάω το λαό στα μάτια, γιατί δεν έχω διορίσει κόσμο, ούτε δάνεια χρωστάω στο κόμμα».

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πόλεμο στη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «έναν ταξικό πόλεμο απέναντι στη μεσαία τάξη» ανέφερε, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό, καθώς επιφυλάσσουν φόρους γι′ αυτούς που ξεκινούν, που επιχειρούν και που προσπαθούν, ενώ για όλους τους άλλους (άνεργους, φτωχούς, αδύναμους) μία γερή δόση από έμμεσους φόρους» πρόσθεσε.

«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις, γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μοιράζει αυτές τις ημέρες κάτι «υπόλοιπα», αλλά τα έχει πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που έβαλε στον καφέ, τη μπύρα, το τηλέφωνο, τη τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας» και «θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους και το βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος» ενώ χαρακτήρισε «fake news» τη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

«Πού θα πάνε τα 7 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018; Θα το πω με την παλιά σας γλώσσα: Θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, επαχθoύς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους. Και αυτά δεν τα επιβάλλουν οι γερμανοτσολιάδες, αλλά ο κ. Τσακαλώτος» αναρωτήθηκε.

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του κινήματός μας.Το Ποτάμι θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών, που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί, που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Καμμένος: Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος ομαλότητας που συζητείται τα τελευταία χρόνια. Σκληρή κόντρα με Σοφία Βούλτεψη

«Ο προϋπολογισμός της Άμυνας θα πρέπει να είναι ένα πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης και όχι πεδίο αντιπαράθεσης» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος στην ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, τονίζοντας ότι «αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος ομαλότητας που συζητείται τα τελευταία χρόνια στη Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος πάντως σχολίασε για τα άδεια έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «φέτος δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την μετατροπή της ΝΔ σε Ποτάμι με την στήριξη της Γεννηματά. Έχετε μεταβληθεί σε ποτάμι του ξεροπόταμου του κ. Θεοδωράκη».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο το φρόνημα και το αξιόμαχο του στρατεύματος και υποστήριξεπως αυτος ο προϋπολογισμός οδηγεί στο τέλος των μνημονίων. «Δε θα υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για τη δόση. Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων. Ξέρω ότι στενοχωρει κάποιους. Εσείς φωνάζατε ”Γερουν γερά”. Δεν κράτησε ο Γερούν, κράτησε ο ελληνκός λαός και θα κρατήσει η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Η αναφορά αυτή του Πάνου Καμμένου προξένησε την έντονη αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη που φέρεται να έκανε λόγο για «απατεώνες» με τον υπουργό Άμυνας να απαντά λέγοντας πως «και εσείς τα παίρνατε κυρία Βουλτεψη από τέτοια συγκροτήματα από τον Ελεύθερο Τύπο όταν έπαιρνε δάνεια δεν τα παίρνατε; Μαζί τα φαγατε. Οταν έπαιρνε δάνεια ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις πεινάγανε. Τα μοιράσατε μεταξύ σας». Ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές των πρωταγωνιστών του επεισοδίου.

Η Σοφία Βούλτεψη πήρε τον λόγο και ανέφερε πως «εγώ ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα τη Μερσεντές του Αμιν Ντάντα. γιατί εδώ πρέπει να ξαναγνωριστούμε με τον κόσμο. Εμφανίζεται ο Καμμένος στη Βουλή, που ήταν όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν. Πήγε στη Θράκη. Δεν μας είπε εάν συμφωνεί να εκλεγονται οι μουφτηδες». Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «του κ.Νταντά δεν είχα ποτέ αγοράσει αυτοκίνητο, αυτά τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι, του κ. Μεταξά ήταν, όσο αφορά το κότερο είχα μεγαλύτερο στο παρελθόν και πήγαινα βόλτα την κ. Βούλτεψη». Για την αναφορά Βούλτεψη στην επίσκεψη Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «ειμαι υπουργός Αμυνας και η δουλειά μου όταν ήρθε ο Ερντογάν ήταν να βρίσκομαι στη ΝΑΤΟική άσκηση. Ο Ερντογάν ήρθε εδώ για να βρούμε λύση συνύπαρξης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εάν απαιτηθεί, θα παραιτηθουν λόγω μίας επισκέψεως προέδρου από την άμυνα της χώρας. Η λογική που υπηρετεί η κ. Βουλτεψη είναι των ζεϊμπέκικων και των κουμπάρων. Αλλο να ασκούμε εξωτερική πολιτική και άλλο να χορεύουμε ζεϊμπέκικα».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή