Ολοκληρώνουμε τις συνταγές με τα σοκολατένια μας γλυκά με κάτι πολύ φίνο στην γεύση και την υφή.
Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, μια σοκολάτα μαρκίζ με αφράτη κρέμα γάλακτος και γκραν μαρνιέ.
Χρόνια Πολλά
Μερίδες: 6
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestlé τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενοποιηθεί με το νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να είναι ελαφρώς χλιαρή. Σε ένα άλλο σκεύος, όχι στο μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τους κρόκους. Αδειάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Αδειάζουμε σε μία φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε σε ζεστό νερό και σερβίρουμε.
Tip
Προαιρετικά σερβίρουμε με 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη και 30 γρ. γκραν μαρνιέ.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο 1 εβδομάδα.
Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.