Σπάνια ροζ δελφίνια εμφανίστηκαν να κoλυμπούν ανοιχτά της Λουιζιάνα (βίντεο)

Αντιμέτωπος με ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα ήρθε ένας ψαράς από το Χιούστον του Τέξας, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του στα ανοιχτά της Λουιζιάνα δυο σπάνια ροζ δελφίνια.
Dolphins in bay of Islands, New Zealand.
Dolphins in bay of Islands, New Zealand.
Tom McShane via Getty Images

Ένας ψαράς από το Χιούστον δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του μπροστά στη θέα δυο σπάνιων ροζ δελφινιού στα ανοιχτά της Λουιζιάνα την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Thurman Gustin ψάρευε με την φίλη του στα νερά του Hackberry στις 12 Ιουλίου, όταν ξαφνικά είδε τα δύο δελφίνια.

Σταμάτησε τη βάρκα, έβγαλε το τηλέφωνό του και άρχισε αμέσως να απαθανατίσει τη στιγμή, αν και κατάφερε να καταγράψει μόνο το μεγαλύτερο από τα δύο δελφίνια σε βίντεο.

«Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο», είπε για τα δελφίνια, τα οποία απαθανάτισε να βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού για λίγα δευτερόλεπτα, σε βίντεο που μοιράστηκε στο Facebook.

Μάλιστα, αρκετοί χρήστες αναρωτήθηκαν εάν το μυστηριώδες ροζ δελφίνι ήταν... ο Pinky, ένα ροζ δελφίνι που έχει κάνει την εμφάνισή του αρκετές φορές στην εν λόγω περιοχή από το 2007.

Δελφίνι του Αμαζονίου

Το δελφίνι του Αμαζονίου (Inia geoffrensis), επίσης γνωστό ως ροζ ποτάμιο δελφίνι, είναι είδος δελφινιού που ταξινομείται στην οικογένεια Ινιίδες. Τρία υποείδη αναγνωρίζονται επί του παρόντος: I. g. geoffrensis (δελφίνι του Αμαζονίου), I. g. boliviensis (ποτάμιο δελφίνι της Βολιβίας) και I. g. humboldtiana (δελφίνι του Ορινόκο), ενώ η τοποθέτηση του δελφινιού του ποταμού Αραγκουάια (I. araguaiaensis) εντός του είδους είναι ακόμα ασαφής. Τα τρία υποείδη απαντόνται στη λεκάνη του Αμαζονίου, στον άνω ποταμό Μαδέιρα στη Βολιβία και στη λεκάνη του Ορινόκο, αντίστοιχα.

Το 2008, αυτό το είδος χαρακτηρίστηκε από τη Διεθνή Ένωση για τη Προστασία της Φύσης (IUCN) ως ανεπαρκών δεδομένων, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις τάσεις του πληθυσμού και τον αντίκτυπο των απειλών. Ενώ το κυνήγι είναι μια μεγάλη απειλή, τις τελευταίες δεκαετίες μεγαλύτερες επιπτώσεις στον πληθυσμό οφείλονται στην απώλεια ενδιαιτημάτων και στην ακούσια εμπλοκή στις γραμμές αλιείας.

Δημοφιλή