Στα άδυτα του δ/Delta, του νέου εστιατορίου του ΚΠΙΣΝ

Για το pop up restaurant με αναφορές από την ελληνική ύπαιθρο, εγχώριες παραγωγές και την υπογραφή Σκαρμούτσου, μας μιλούν οι άνθρωποί του.
 δ/delta Restaurant
δ/delta Restaurant
δ/delta Restaurant

΄Ισως οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε ένα εστιατόριο που προστίθεται στα όσα μπορεί να απολαύσει κανείς στο ΚΠΙΣΝ την ημέρα της Κυριακής. ΄Ενα pop up restaurant με νέες γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική ύπαιθρο και την ελληνική γαστρονομία βασίζοντας τα πιάτα του σε προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και με προσιτή οικονομική πολιτική, αν σκεφτεί κανείς ότι οι τιμές για τα ορεκτικά ξεκινούν από 9,00, τα κυρίως από 11,00 και τα επιδόρπια από 6,00.

Γι′ αυτό το εστιατόριο, λοιπόν, μιλά στη HuffPost η Άννα Δαϊκίδου, marketing και communication manager του Δειπνοσοφιστήριον που διαχερίζεται το χώρο Delta Hall στο ΚΠΙΣΝ το οποίο φιλοξενεί το εστιατόριο δ/Delta.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο δ/Delta
δ/Delta
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο δ/Delta

- Πως ξεκίνησε η ιδέα λειτουργίας ενός εστιατορίου στο ΚΠΙΣΝ;

Το Δειπνοσοφιστήριον επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνισμού ο κύριος caterer για την αποκλειστική διαχείριση του χώρου Delta Hall στο ΚΠΙΣΝ. Ο χώρος λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων από Δευτέρα έως Σάββατο. Κάθε Κυριακή όμως λειτουργεί ως pop up restaurant. Με brunch buffet 11.00-16.00 και a la carte 16.00-24.00

- Ποιοι συνεργάστηκαν και σε ποιους τομείς για να γίνει πραγματικότητα το εστιατόριο αυτό;

Το Δειπνοσοφιστήριον εξ ολοκλήρου ανέλαβε την δημιουργία αυτού του εστιατορίου από την επιμέλεια των αρχιτεκτονικών σχεδίων έως και την επιμέλεια του μενού από τον executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.

δ/Delta
δ/Delta
δ/Delta

- Πόσο καιρό λειτουργεί το εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ και ποια η ιδιαιτερότητα λειτουργίας του;

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 και η ιδιαιτερότητα του είναι ότι λειτουργεί μόνο Κυριακές. Είναι ένα pop up restaurant με νέες γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική ύπαιθρο

- Πως έχει διαμορφωθεί αρχιτεκτονικά ο χώρος που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του;

Μια μοντέρνα και minimal αισθητική, ενώ χάρη στην ευέλικτη διαρρύθμιση του industrial χώρου, τον κάνει ιδανικό για να φιλοξενήσει εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις από Δευτέρα έως Σάββατο. Λιτό και λειτουργικό που να ταιριάζει με το ύφος του ΚΠΙΣΝ.

δ/Delta
δ/Delta
δ/Delta

- Διαμορφώθηκε διαφορετικά η κουζίνα του Δειπνοσοφιστηρίου για το ΚΠΙΣΝ;

Όχι, η φιλοσοφία της κουζίνας δεν διαμορφώθηκε διαφορετικά. Η ταυτότητα, η ποιότητα και η γεύση του Δειπνοσοφιστηρίου συνεχίζει και στην κουζίνα του Delta Restaurant.

- Τι κόσμος συχνάζει στο δ/delta Restaurant σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα εικόνα που έχουμε;

Από οικογένειες διότι κατά την διάρκεια του brunch υπάρχει ειδική διαμορφωμένη παιδική γωνιά, ζευγάρια, λάτρεις της όπερας και μεγάλες παρέες.

- Ποια είναι τα πιο δημοφιλή πιάτα του δ/delta Restaurant;

Καρέ μαύρου χοίρου Τρικάλων με τραγανά πατατάκια, άγρια μανιτάρια και κρέμα από καλαμπόκι

δ/Delta
δ/Delta
δ/Delta

- Τι είναι αυτό που θα θέλατε να διορθώσετε και τι να κρατήσετε ίδιο;

Να επικοινωνηθεί ακόμα πιο έντονα ότι ο χώρος, εμπνευσμένος από το ΚΠΙΣΝ και την ελληνική φύση η οποία αντανακλάται στην κουζίνα του, συνδυάζει φυσικά υλικά αλλά περιλαμβάνει ακόμα και δέντρα, παραπέμποντας έτσι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον, έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα έτσι ώστε ο χώρος να μπορεί ευέλικτα να διαρρυθμιστεί όταν δεν λειτουργεί ως εστιατόριο, προκειμένου να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε εκδήλωσης που φιλοξενείται σε αυτόν.

- Ποιες είναι οι τιμές του μενού; Δώστε μας ενδεικτικά τιμές για πρώτο, κυρίως πιάτο και επδόρπιο;

Οι τιμές για τα ορεκτικά ξεκινούν από 9,00, τα κυρίως από 11,00 και τα επιδόρπια από 6,00.

Από τα signature πιάτα του δ/Delta
δ/Delta
Από τα signature πιάτα του δ/Delta

- Υπάρχουν επιλογές στο μενού για vegan;

Όχι προς το παρόν αλλά το μενού αλλάζει κάθε 6μηνες και το προγραμματίζουμε να εντάξουμε άμεσα κάποια πιάτα.

- Το ΚΠΙΣΝ έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα κι είναι μέρος της καθημερινότητας αλλά και της γιορτής των κατοίκων της Αθήνας. Το δικό σας μεγάλο στοίχημα ποιο είναι;

Και το δικό μας στοίχημα είναι να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το Κυριακάτικό αυτό pop up Restaurant όχι μόνο στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ αλλά και στο ευρύτερο κοινό.