Σταμενίτης: Προσπάθεια για επάρκεια αμνοεριφίων- έχουμε βρει προϊόντα με λάθος σημάνσεις

Ήδη γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι, είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης- «Έχουμε αυστηροποιήσει το πλαίσιο ποινών»
Ο Διονύσης Σταμενίτης
Ο Διονύσης Σταμενίτης
Eurokinissi

«Κάνουμε διαρκή προσπάθεια για να υπάρχει επάρκεια αμνοεριφίων σε προσιτές τιμές. Έχουμε οργανώσει μια συντονιστική επιτροπή προκειμένου να ελέγξουμε την αγορά και να δούμε το θέμα των ελληνοποιήσεων για να προστατέψουμε τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές. Ήδη γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι» είπε στο ΕΡΤNews ο Διονύσης Σταμενίτης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας για την πασχαλινή αγορά.

«Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον Έλληνα καταναλωτή, να ξέρει τι είναι αυτό που αγοράζει. Οι έλεγχοι αυτοί δε γίνονται μόνο σε τέτοιες περιόδους που υπάρχει μεγάλη ένταση στην αγορά, αλλά πραγματοποιούνται κάθημερινά. Έχουμε αυστηροποιήσει το πλαίσιο ποινών. Έχουμε εντοπίσει προϊόντα με λάθος σημάνσεις», ανέφερε ο κ. Σταμενίτης.

«Αυτή η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε μεγάλη απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου. Χάσαμε περίπου 100 χιλιάδες αμνοερίφια από καταστροφές, όπως ο Ντάνιελ. Με τις υποχρεωτικές θανατώσεις της ανεμοβλογιάς και της πανώλης χάσαμε άλλα σαράντα χιλιάδες. Η αγωνία μας είναι να περιορίσουμε την επέκταση της νόσου. (…) Υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά. Δεν μπορεί κάποιος να καταγράψει το αντίθετο» πρόσθεσε.

«Εγώ θα πω ότι είμαι αισιόδοξος. Εμείς γυρίζουμε όλη την Ελλάδα και βλέπουμε ότι νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην κτηνοτροφία και εμείς, μετά από τις απώλειες που είχαμε από τις καταστροφές και τις ζωονόσους, χρηματοδοτούμε την ανασύσταση του ζωϊκού κεφαλαίου πέρα από τις υψηλές αποζημιώσεις που δίνουμε για την απώλεια του εισοδήματος. Βλέπουμε ότι οι κτηνοτρόφοι που έχουν χάσει το κοπάδι τους από φυσικά φαινόμενα, έχουν μπει στη διαδικασία ανασύστασης. Είναι μια παραγωγή που φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχει μέλλον», υπογράμμισε.

Δημοφιλή