Τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο τριών καγκουρό στον ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη ενώ το νεαρό πούμα βρισκόταν εκείνες τις μέρες στην πόλη».

Αξιωματούχοι του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Φρανσίσκο ερευνούν εάν ένα νεαρό πούμα που συνελήφθη να κυκλοφορεί στην πόλη την περασμένη εβδομάδα είναι υπεύθυνο για τον θάνατο τριών μαρσιποφόρων σε μια υπαίθρια έκθεση στο ζωολογικό κήπο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο ζωολογικός κήπος αναφέρει: «Μετά το ασυνήθιστο γεγονός, της προηγούμενης εβδομάδας, όπου πούμα κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης, όπου και συνελήφθη, ο ζωολογικός κήπος ερευνά αν και κατά πόσο το αιλουροειδές ευθύνεται για τον θάνατο των τριών μαρσιποφόρων».

Όπως έγινε γνωστό από του υπεύθυνους του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Φρανσίσκο, τρία καγκουρό βρέθηκαν νεκρά στις 12 Ιουνίου.

«Εικάζουμε πως το νεαρό πούμα κατά την διάρκεια της εξερεύνησης της πόλης μας, μπήκε στον ζωολογικό κήπο», σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα ο Ζωολογικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Άγριων Ζώων, διεξάγουν έρευνες πάνω στο DNA που έχουν στα χέρια τους προκειμένου να επιβεβαιώσουν το σενάριο τα τρία μαρσιποφόρα να δέχτηκαν επίθεση από το νεαρό πούμα.

Όπως δήλωσε η βιολόγος Ζάρα ΜακΝτόναλντ, από τη Εταιρεία Προστασία των Πούμα Φέλιντεϊ (Felidae Conservation Fund’s Bay Area Puma Project), που αποτελεί το πρώτο σε μέγεθος πρόγραμμα έρευνας, εκπαίδευσης για προστασίας των πούμα στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη ενώ το νεαρό πούμα βρισκόταν εκείνες τις μέρες στην πόλη».

Μιλώντας για την συμπεριφορά του πούμα που είχε χάσει τον προσανατολισμό του και περιφερόταν στους κενρικούς δρόμους του Σαν Φρανσίσκο είπε πως, «Το ένστικτο του ζώου αντιλαμβάνεται πως το θήραμα του δεν έχει τρόπο διαφυγής και προχωράει σε μαζικές δολοφονίες. Μάλιστα θα σκοτώσουν περισσότερα απ′ όσα μπορούν να φάνε».

Δημοφιλή