Όσοι αγαπούν τις extreme καταστάσεις μπορούν να παραγγείλουν για γεύμα μια κόμπρα, ενώ οι πιο μετριοπαθείς καλύτερα να επιλέξουν ένα μικρότερο φίδι, όπως το Nguyen Van Duc. Όλα αυτά στην επαρχία «Le Mat» που σημαίνει το «χωριό των φιδιών» στο Ανόι του Βιετνάμ.
Κι αν σε εσάς φαίνεται κάπως περίεργο όλο αυτό, για άλλους λαούς η βρώση των ερπετών είναι μια λατρεμένη συνήθεια.
Ο διευθυντής του εστιατορίου, Nguyen Hoang Long, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες για ολόκληρη τη μέρα, μιλώντας στο CNN Travel, αναφέρει πως το χωριό εκτρέφει φίδια εδώ και 200 χρόνια.
«Στην αρχαιότητα, οι χωρικοί χρησιμοποιούσαν το αίμα του φιδιού προκειμένου να θεραπεύσουν τους πονοκεφάλους», επισημαίνει ο Long, προσθέτοντας ότι η φλέβα του ερπετού είναι ακόμα ένας θεραπευτικός παράγοντας για τον πονόλαιμο και τα προβλήματα που σχετίζονται με τα οστά. H ποσότητα που πρέπει πάντα να καταναλώνεται δεν έχει βέβαια γίνει ποτέ σαφής.
Για τους ντόπιους τα φίδια είναι ένα συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινής διατροφής. Για τους ξένους είναι ό,τι πιο περίεργο υπάρχει.
Τα πιάτα φιδιών που ετοιμάζουν οι διάσημοι σεφ είναι εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τις γεύσεις του Βιετνάμ, ενώ με τις όμορφες μυρωδιές που αποπνέουν προκαλούν ακόμα και τους πιο διστακτικούς να τα δοκιμάσουν.
Όσοι είναι γνώστες των γεύσεων αυτών, συνιστούν να δοκιμάσει κανείς την καρδιά του ερπετού.
Το προσωπικό του εστιατορίου μιλά περιορισμένα αγγλικά ενώ δεν υπάρχει καν κατάλογος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, το φίδι, αμέσως μετά τον θάνατο του, φτάνει στην κουζίνα, τεμαχίζεται, τα οστά του πολτοποιούνται ενώ το δέρμα του κόβεται σε λωρίδες για πιο γρήγορο τηγάνισμα.
Πολλές βέβαια φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν έντονα με την βρώση των ερπετών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια απάνθρωπη πρακτική.
To εστιατόριο βρίσκεται περίπου 15 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Σε περίπτωση που βρεθείτε ποτέ στο Βιετνάμ και θέλετε να δοκιμάσετε τις τολμηρές γεύσεις!