Τα μακαρόνια του φτωχού είναι τα αγαπημένα της Ιταλίας και όχι μόνο – Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά

Έχετε ένα χορταστικό φαγητό σε μόλις 15 λεπτά με μόλις τρία υλικά. Μπόνους συνταγή.
from_my_point_of_view via Getty Images

Το Cacio e pepe είναι ένα πιάτο με τρία μόνο συστατικά, δύο εκ των οποίων είναι εμφανή με το που θα την ακούσει κάποιος που γνωρίζει ιταλικά. Το Cacio σημαίνει τυρί και μιλάμε για τυρί από πρόβειο γάλα. Μαζί με το pepe (ή το μαύρο πιπέρι), το τυρί -ιδανικά Πεκορίνο- ενώνεται με τα ζυμαρικά και μια μεγάλη δόση του νερού που μαγειρεύτηκαν τα μακαρόνια για να δημιουργηθεί μια πλούσια, κρεμώδης σάλτσα, είναι από τα πιο νόστιμα, απλά πιάτα που θα δοκιμάστε. Λένε ότι ανακαλύφθηκε κάποιους αιώνες πριν από τους βοσκούς της ιταλικής χερσονήσου. Όσο φύλαγαν τα κοπάδια τους, ετοίμαζαν το πολύ εύκολο φαγητό τους από τα αποξηραμένα ζυμαρικά που είχαν μαζί τους και πιπέρι. Στη συνέχεια συνδυάστηκε με το τυρί, φτιαγμένο από το γάλα που έπαιρναν από τα κοπάδια τους. Ήταν η τέλεια λύση για ένα απλό και εύκολο πιάτο που θα τους χόρταινε, αλλά και θα τους κρατούσε ζεστούς τη νύχτα, λόγω του πιπεριού.

Άσχετα με το πώς ανακαλύφθηκε, το cacio e pepe έχει κλέψει τις καρδιές πολλών Ιταλών και όχι μόνο. Συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου και αείμνηστου σεφ Αντονι Μπουρντέν. Σε ένα επεισόδιο του No Reservations, ο Μπουρντέν έφτασε στο σημείο να πει ότι το πιάτο «θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα στην ιστορία του κόσμου» - και αρνήθηκε να αποκαλύψει το εστιατόριο στη Ρώμη που κάνει το καλύτερο cacio e pepe.

Εμείς σας προτείνουμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Δείτε τα συστατικά και τον τρόπο εκτέλεσης εδώ.

Δημοφιλή