Υπάρχουν εικόνες, γεύσεις και αρώματα που είναι συνώνυμα του καλοκαιριού. Ένα ταβερνάκι δίπλα στο στο κύμα, μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss, φίλοι, γέλια, τσουγκρίσματα και γεύσεις που φέρνουν την αλμύρα και τη γεύση της θάλασσας στο στόμα και μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Αυτές τις γεύσεις, αυτά τα αρώματα μπορείτε να τα φέρετε και στο σπίτι σας με μια συνταγή που “μυρίζει” καλοκαίρι και θα γίνει η αγαπημένη σας. Καλοκαιρινή, ιδιαίτερη και πεντανόστιμη. Μύδια με σαλάμι chorizo, γάλα καρύδας και curry. Ένα πιάτο που υπόσχεται να σας ταξιδέψει – έστω και νοητά – στα πιο όμορφα καλοκαιρινά μέρη.
Το βασικό συστατικό, τα μύδια, είναι και αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη συνταγή να ξεχωρίζει, το chorizo της δίνει αυτό το “κάτι παραπάνω” και το γάλα καρύδας με το curry έρχεται να “απογειώσει” τη γεύση. Το “κερασάκι στην τούρτα” είναι ότι εκτός από όλα τα άλλα ταιριάζει τέλεια με την αρωματική ΑΛΦΑ Weiss.
Ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης φόρεσε την ποδιά του, μπήκε στη κουζίνα και ετοίμασε το πιο νόστιμο πιάτο για να σας παρακινήσει να κάνετε το ίδιο.
Βγάλτε κατσαρόλες, βγάλτε τηγάνια, βγάλτε κουτάλες και πιρούνες, βάλτε την μπύρα στο ψυγείο για να είναι παγωμένη την ώρα του φαγητού και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι.
Έχουμε και λέμε:
Μύδια με σαλάμι chorizo, γάλα καρύδας και curry
Μερίδες:4
Υλικά:
750γρ μύδια
300γρ αχιβάδα
450γρ γάλα καρύδας
1 λευκό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
50γρ chorizo, ψιλοκομμένο
150γρ μπύρα
100γρ λευκό κρασί
1κ.σ. κάρυ σκόνη
4κ.σ. ηλιέλαιο
1κ.σ. κόλλιανδρο ψιλοκομμένο
2-3 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Διαδικασία:
Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους προθερμαίνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια το σκόρδο.
Ακολούθως προσθέτουμε τα θαλασσινά, το κρασί & τη μπύρα.
Αφού τα οστρακοειδή ανοίξουν, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το curry.
Σερβίρουμε σε ένα μπόλ, γαρνίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί & ψιλοκομμένο κόλλιανδρο.
Καλή όρεξη!