Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να έχουμε στο τσεπάκι μας διατροφικές επιλογές φιλικές προς τον προϋπολογισμό, αλλά και προς την υγεία μας.
Ποια είναι όμως τα είδη των κατεψυγμένων λαχανικών που παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη και πώς θα τα ενσωματώσουμε στα γεύματά μας;
1. To κατεψυγμένο μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα σταυρανθές λαχανικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά ολικής άλεσης και να προσθέσουμε λίγη παρμεζάνα για έξτρα νοστιμιά.
2. Οι κατεψυγμένες μπάμιες
Οι μπάμιες είναι εξαιρετικές για την υγεία του εντέρου, χάρις στη βλέννα τους, το ζελατινώδες υλικό που θεωρείται πολύτιμο για το μικροβίωμα του ζωτικού αυτού οργάνου.
Η ιδιαίτερη γεύση τους δένει υπέροχα σε συνταγές με κοτόπουλο, γαρίδες και πικάντικα βραστά ψάρια, για πιάτα γεμάτα θρεπτικά συστατικά, που παράλληλα συμβάλλουν στη διαχείριση του βάρους μας.
3. Τα κατεψυγμένα ριζώδη λαχανικά
Τα ριζώδη λαχανικά αναπτύσσονται κάτω από τη γη, στη βάση των φυτών, όπως τα παντζάρια, τα καρότα, τα ραπανάκια οι γλυκοπατάτες και η σελινόριζα.
Τα ριζώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.
Και το καλύτερο; Είναι πασπαρτού και ταιριάζουν ως συνοδευτικό σχεδόν σε όλα μας τα πιάτα, αλλά και στις σαλάτες μας.
(Με πληροφορίες από eatingwell).