Taste Atlas: Ενα ελληνικό νησί στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως

Κατέλαβε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 100 μέρη του πλανήτη στη λίστα της γνωστής ιστοσελίδας.
Το νησί της Σίφνου.
Το νησί της Σίφνου.
heinstirred via Getty Images

Στον πρόσφατο κατάλογο με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις τον οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα Taste Atlas, το νησί της Σίφνου κατέλαβε την δεύτερη θέση ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη που περιλαμβάνονταν στην λίστα.

«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με την Σίφνο και τις παραδόσεις της», αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός ο οποίος κατέταξε την παραδοσιακή μελόπιτα της Σίφνου στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με βαθμολογία 4,6/5, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με την Σίφνο και τις παραδόσεις της»
«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με την Σίφνο και τις παραδόσεις της»
heinstirred via Getty Images

«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι το κάλεσμα μας προς τα Διεθνή ΜΜΕ και τους τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος.

«H Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ”πατέρας” της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878»
«H Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ”πατέρας” της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878»
Fivetonine via Getty Images

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά, η Σίφνος συγκαταλέγεται ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα.

Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο του με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025. Όπως αναφέρει, «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ”πατέρας” της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή