
Το Taste Atlas έχει συχνά επαινέσει ελληνικά φαγητά σε αρκετές από τις πολλές λίστες που δημοσιεύει τακτικά. Επιπλέον, έχει αναγνωρίσει την υπεροχή των ελληνικών καφέδων Freddo Espresso και Cappuccino σε σχέση με τους ιταλικούς.
Ωστόσο, στην τελευταία του ανάρτηση, τα ελληνικά φαγητά φαίνεται να κατατάσσονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις, γεγονός που ίσως να προκαλέσει απογοήτευση στους Έλληνες υποστηρικτές του.
Η συγκεκριμένη λίστα αφορά στα κορυφαία Street Foods του κόσμου και η πρώτη ελληνική παρουσία που βρίσκει κανείς είναι το κοντοσούβλι στην 19η θέση.
«Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά, σαν γύρο ή σουβλάκι. Η μαρινάδα περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.
Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας περνάει σε ένα μεγάλο σουβλάκι και ψήνεται σε ανοιχτή φωτιά, που έχει σαν αποτέλεσμα την πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδεύεται από πίτα, σάλτσα τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών. Παραδοσιακά παρασκευαζόταν για το Πάσχα, αλλά σήμερα βρίσκεται στα μενού των ελληνικών ταβερνών καθ′ όλη τη διάρκεια του χρόνου» γράφει το Taste Atlas.
Λίγο χαμηλότερα, στην 23η θέση είναι ο δημοφιλέστατος γύρος. «Ο γύρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα του δρόμου, που αποτελείται από κρέας όπως χοιρινό και κοτόπουλο (στην Ελλάδα) ή αρνί και μοσχάρι (δημοφιλές σε άλλες χώρες) μαγειρεμένο σε κάθετη σούβλα. Το κρέας κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τοποθετείται συνήθως σε πίτα μαζί με σάλτσες όπως τζατζίκι και λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, μαρούλι και αγγούρια.
Τα υπόλοιπα ελληνικά street food που βρίσκονται στη λίστα είναι το σουβλάκι που συναντάται στην 55η θέση και το κοκορέτσι στη 96η θέση.