Υπάρχουν κάποιες αξίες και συνταγές που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Δεν θα πειράζαμε ποτέ τη συνταγή μιας καλής μακαρονάδας με κιμά. Δεν θα μπλέκαμε για κανένα λόγο στον τρόπο παρασκευής των γεμιστών. Ωραία όλα αυτά, όμως κάπου, κάπως, κάποτε προκύπτει η ανάγκη να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Γεύσεις και πιάτα από άλλες κουζίνες που δίνουν μια νέα αίσθηση στον ουρανίσκο και σε “ταξιδεύουν” σε άλλα μέρη.
Κάποιες γεύσεις τις αγαπάμε λίγο περισσότερο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται πάντα από το προσωπικό γούστο του καθενός, αλλά κατά γενική ομολογία, το μεξικάνικο αρέσει σε όλους. Ή τέλος πάντων σχεδόν σε όλους.
Ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης φόρεσε την ποδιά του, μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για taco με γαρίδα, ανανά και κόλλιανδρο, την οποία συνόδευσε με μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss που ταιριάζει απόλυτα και “απογειώνει” το γευστικό αποτέλεσμα.
Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή
Taco με ψητή γαρίδα, ανανά, κόκκινο κρεμμύδι & κόλλιανδρο
Μερίδες:4
Υλικά
8 πίτες tortilla, μικρές
500γρ γαρίδες, χωρίς κέλυφος
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα:
¼ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
¼ λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
½ ώριμο ανανά ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι κόλλιανδρου, ψιλοκομμένο
Χυμό lime
Αλάτι- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κούπα μαγιονέζα
3 κουταλιές sweet chili sauce
Χυμό από μισό lime
Διαδικασία:
Πλένουμε τις γαρίδες και τις περνάμε σε σουβλάκι.
Σε καυτό σχαροτήγανο ή ψησταρια, ψήνουμε τις γαρίδες για 2’ περίπου από κάθε πλευρά.
Μόλις οι γαρίδες μας είναι έτοιμες, ψήνουμε ελαφρώς και τις πίτες για τα tacos.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα & σερβίρουμε. Παράλληλα προετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.