Σε μια εταιρία δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό από μια ομάδα δεμένη που λειτουργεί συνεργατικά και έχει κοινό όραμα. Ένας τέτοιος δεσμός μεταξύ των μελών της ομάδας δεν προκύπτει αυτόματα, αλλά απαιτεί συνεχή επένδυση και προσπάθεια. Γι’ αυτό πολλές εταιρίες οργανώνουν δραστηριότητες team building για την ενίσχυση αυτής της σχέσης, ώστε να προσφέρουν σε εργαζόμενους, συναδέλφους και συνεργάτες μια ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους -εκτός του συνηθισμένου εργασιακού περιβάλλοντος-, να ανακαλύψουν κοινά σημεία ενδιαφέροντος και να ενισχύσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αίσθηση της ομαδικότητας.
Μια ωραία και πολύ διαφορετική ιδέα για να “δεθεί” μια ομάδα, ένα τμήμα, ακόμα και ένας εργοδότης με κάποιους από τους πιο σημαντικούς του πελάτες, είναι το Grill Academy της Weber στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα cooking & grilling experience, όπου οι συμμετέχοντες βάζουν γάντια και ποδιές, παίρνουν κουτάλες και μαχαίρια ανά χείρας, μπαίνουν στην κουζίνα του Grill Academy και μαζί με τον εξαιρετικό Έλληνα chef και Weber Grill Master, Τίμο Ζαχαράτο και την ομάδα του, μαθαίνουν ενδιαφέρουσες τεχνικές μαγειρικής και ψησίματος, ετοιμάζουν πεντανόστιμα πιάτα με την καθοδήγηση και τις συμβουλές των σεφ και στο τέλος κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και απολαμβάνουν όλα όσα ετοίμασαν σαν ομάδα, τα οποία συνοδεύουν με κρασί και μπύρα.
Το σεμινάριο γίνεται απογευματινές ώρες και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τα μυστικά για να ψήσουν:
την πιο ζουμερή ribeye μπριζόλα σε 3 διαφορετικές ψησταριές, εξερευνώντας την τέχνη του τέλειου ψησίματος με τεχνικές που ενισχύουν τη γεύση και την υφή του κρέατος,
το πιο μαλακό ψητό κοτόπουλο, ανακαλύπτοντας τον καλύτερο τρόπο για ένα ζουμερό και αρωματικό αποτέλεσμα.
έναν καπνιστό σολομό πάνω σε κέδρο που λιώνει στο στόμα,
μια εθιστικά νόστιμη πίτσα ψησταριάς, φτιάχνοντας στο χέρι μια ζύμη που ξεχωρίζει για την αφράτη και τραγανή υφή της.
ένα απίστευτο ψωμί -χωρίς ζύμωμα- που θυμίζει τσουρέκι,
έναν αποδομημένο μουσακά φτιαγμένο σε χρόνο dt σε ψησταριά,, αναδεικνύοντας μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού πιάτου,
και για κλείσιμο μια θεϊκή μηλόπιτα με crumble βανίλιας.
Και όλα αυτά ετοιμάζονται πάνω σε ψησταριές της Weber, της εταιρίας-κολοσσού που είναι συνώνυμη της ποιότητας και της καινοτομίας στον χώρο του grilling και έχει premium high-performance grills όλων των ειδών, από ψησταριές κάρβουνου μέχρι ηλεκτρικές. Έτσι εκτός όλων των άλλων μαθαίνουν και τη μεγάλη ευελιξία που έχει μια ψησταριά της Weber, στην οποία μπορούν να ψηθούν τα πάντα, από το πιο απαιτητικό κομμάτι κρέας μέχρι ένα γλυκό που δε θα μας περνούσε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να γίνει σε ψησταριά.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες εργάζονται μαζί ως ομάδα, μοιράζοντας τα καθήκοντα, τους ρόλους και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πιάτο. Το όλο experience θυμίζει λίγο Master Class, αλλά με έναν πιο ομαδικό και συνεργατικό χαρακτήρα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες παίρνουν και πιστοποίηση παρακολούθησης.
“Απίστευτη εμπειρία. Ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας σας στο ψήσιμο, θα μάθετε κάτι και θα διασκεδάσετε. Ένα από τα καλύτερα ομαδικά events που έχουμε πάει ποτέ. Ο σεφ ήταν υπέροχος, διασκεδαστικός, γνώστης και τέλειος. Συνιστάται ανεπιφύλακτα. Εξαιρετικά καθαρή κουζίνα και άκρως οργανωμένη ομάδα μαγειρικής. Να είστε πεινασμένοι όταν φτάσετε” ανέφερε ο Δημήτρης Κ. Που επισκέφθηκε πρόσφατα το Weber Grill Academy.
Το Weber Grill Academy δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο για την εκμάθηση των τεχνικών του grilling, αλλά μια ευκαιρία για την ενδυνάμωση των εργασιακών ομάδων. Μέσω της κοινής εμπειρίας της μαγειρικής, οι συμμετέχοντες αφήνουν για λίγο πίσω τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να εξερευνήσουν νέους τρόπους συνεργασίας και ομαδικής αρμονίας. Είναι ένας τρόπος να γνωριστούν καλύτερα, να αναγνωρίσουν τις ξεχωριστές δυνατότητες και ταλέντα του κάθε μέλους και τελικά να δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο και πιο αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον, όπου όλοι θα βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.
More info:
Διεύθυνση: Πεντέλης 25, Μαρούσι (στο πίσω μέρος του καταστήματος της KYSO)
Κάθε σεμινάριο είναι για μέχρι 12 άτομα
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00-22:00
Για να κλείσετε θέσεις, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ