Ηταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διατυπώνει την άποψη ότι απαιτείται η κοινή έκδοση ομολόγων ως έκφραση αλληλεγγύης προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την εξάπλωση του κορονοϊού και σε υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού οράματος. Αυτή εξάλλου είναι και η θέση που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες.
Η τακτική που θα ακολουθήσει η χώρα στην απογευματινή συνεδρίαση, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό. Και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι απαραίτητο να σταλεί από την ΕΕ το μήνυμα προς τους ευρωπαίους πολίτες αλλά και τις αγορές ότι η Ευρώπη έχει τη βούληση και τα μέσα να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία των κρατών-μελών της.
Παράλληλα η Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση της Κομισιόν για ένα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των ανέργων καθώς και την πρόταση για ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank). Σχετικά με τον ESM, όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη, η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στην συνεδρίαση με τη σταθερή της θέση πως μια λύση θα πρέπει να είναι κοινή και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας συγκυρίας. Η ΕΕ σε αυτή την κρίση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, τονίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στ. Πέτσα, του διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη, του επικεφαλής του ΣΟΕ κι εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΕuroWorking Group Μιx. Αργυρού και της Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή.