Ξεφλουδίσαμε ποτέ το δέρμα ενός αβοκάντο περιμένοντας μια καταπράσινη, τρυφερή νοστιμιά - μόνο και μόνο για να αποκαλύψουμε σκληρή κιτρινωπή σάρκα ή σάπιο καφέ λάσπη;..
Μόλις σήμερα ανακάλυψα το, διάρκειας μόλις 2 λεπτών, κόλπο για να καταλάβουμε πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο μας - κι όχι, δεν περιλαμβάνει ζούληγμα ή ξεφλούδισμα του φρούτου.
Πως μπορούμε να καταλάβουμε, λοιπόν, αν είναι ώριμο το αβοκάντο μας
Σύμφωνα με γνωστή εταιρεία παραγωγής αβοκάντο, ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την ωριμότητα ενός αβοκάντο είναι εκπληκτικά παρόμοιος με το πώς μπορούμε να καταλάβουμε πότε τα βατόμουρα είναι έτοιμα.
Οπως αναφέρουν, καλό είναι να μην ζουλήξουμε τα αβοκάντο, κάτι που μπορεί να μελανιάσει τη σάρκα τους.
Αντίθετα, λένε, η καλύτερη μέθοδος, όπως αναφέρουν είναι απλώς να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε το στέλεχος του προϊόντος - ναι, το ξυλώδες άκρο που βρίσκεται στην κορυφή του φρούτου.
Αν δεν βγαίνει εύκολα, το φρούτο δεν έχει ωριμάσει.
Εάν αυτό συμβαίνει, μπορούμε να εξετάσουμε το αβοκάντο με μια οδοντογλυφίδα, κάτι σαν να δοκιμάζετε ένα κέικ την ώρα του ψησίματος στο φούρνο με ένα ξυλάκι.
Αν το ξυλάκι μας γλιστράει μαλακά από την εξωτερική στην εσωτερική μεριά του αβοκάντο έχουμε ένα ώριμο αβοκάντο (κυριολεκτικά) στα χέρια μας.
Εάν δεν κουνηθεί, θα χρειαστεί να περάσει ώρα για να ωριμάσει. Από την άλλη, αν η οδοντογλυφίδα βυθιστεί πολύ γρήγορα, μπορεί να είναι σάπιο.
Φυσικά, μπορούμε να δούμε και το εσωτερικό χρώμα του αβοκάντο. Το λασπώδες καφέ περιεχόμενο θα πρέπει να είναι «εκτός».
Πώς μπορώ να βοηθήσω στο να ωριμάσουν τα αβοκάντο στο σπίτι;
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα αβοκάντο μου τείνουν πάντα να είναι λιγότερο ώριμα παρά υπερβολικά ώριμα.
Σύμφωνα με το BBC, ωστόσο, αυτό είναι ένα εύκολο πρόβλημα που επιλύεται – ο ιστότοπος Good Food προτείνει να τοποθετήσουμε τα προϊόντα σε μια χάρτινη ή υφασμάτινη σακούλα με μια μπανάνα.
Το αιθυλένιο που απελευθερώνεται από το στέλεχος της μπανάνας θα βοηθήσει στην ωρίμανση του αβοκάντο (τα μήλα λειτουργούν επίσης, αλλά όχι τόσο καλά).