Τέμπη: Κατάθεση επιζώντα που επέβαινε στο 3ο βαγόνι - «Η ζωή μου σταμάτησε πριν 2 χρόνια»

«Ήρθα να καταθέσω γιατί ήταν έγκλημα, δεν ήταν ατύχημα» - Αίτημα στον εφέτη ανακριτή για κλήση νέων μαρτύρων.
Τραγωδία Τέμπη - Φωτογραφία Αρχείου
Τραγωδία Τέμπη - Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Ο Θωμάς Κωστίδης, επιβάτης του τρίτου βαγονιού στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας (31/3) στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και ανέσυρε μνήμες από τις τραγικές στιγμές, στον τόπο της τραγωδίας. «Φωνές και κραυγές για βοήθεια μέσα στο βαγόνι, είναι ένα γεγονός που με έχει στιγματίσει», αναφέρει ο επιβάτης.

Πιο συγκεκριμένα, επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, για τις στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την σύγκρουση των 2 τρένων. Ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Θωμάς Κωστίδης, περιγράφει πως «ήρθα να καταθέσω γιατί ήταν έγκλημα, δεν ήταν ατύχημα. Εμένα η ζωή μου είχε σταματήσει και προσπαθώ τώρα να πάρω λίγο τη ζωή στα χέρια μου».

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο επιζών της τραγωδίας στα Τέμπη αναφέρει ότι τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση «άκουγα φωνές, κραυγές για βοήθεια. Ο τρόμος και το σοκ που είχαμε πάρα πολλοί επιβάτες. Υπήρχε κόσμος, αφού βγήκαμε, που καθόταν και κοίταζε τη φωτιά. Ήταν σε σοκ». Σύμφωνα με τον επιβάτη, αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο σχετικά με την υπόθεση, είναι η «κοροϊδία» που έγινε με το μπάζωμα.

Αίτημα για κλήση νέων μαρτύρων

Σήμερα (31/3), η δικηγόρος συγγενών θυμάτων Μαρία Χατζηκωνσταντίνου υπέβαλε στον εφέτη ανακριτή αίτημα για κλήση νέων μαρτύρων. Όπως ανέφερε η δικηγόρος, η κλήση των μαρτύρων καθίσταται αναγκαία προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλους υπαλλήλους του ΟΣΕ, πλην αυτών που κατηγορούνται ήδη.

Η κα Χατζηκωνσταντίνου στηρίζει το αίτημά της στη βάση των νέων ηχητικών, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορούν συνομιλία μεταξύ της Σταθμάρχη των Νέων Πόρων και ενός ακόμη προσώπου σχετικά με την λειτουργία των γραμμών και τις ενημέρωσης που είχαν οι σταθμάρχες επ’ αυτού.

«Όταν λοιπόν δύο χρόνια μετά έρχονται τα ηχητικά ντοκουμέντα στα χέρια μας, είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε συμπληρωματικά αιτήματα. Συνεπώς ποιος καθυστερεί τη δικογραφία; Εμείς που παίρνουμε καθυστερημένα τα ηχητικά ντοκουμέντα ή η ίδια η Δικαιοσύνη που καθυστέρησε να μας τα δώσεις», αναρωτήθηκε η δικηγόρος.

Η κα Χατζηκωνσταντίνου κατέθεσε επίσης αίτημα προκειμένου να καταθέσει στον εφέτη ανακριτή η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας κα Ρουμπίνη Λεονταρή, σχετικά με τη διαδικασία περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων και της συνδρομής άλλων ιατροδικαστών.

(Με πληροφορίες από onlarissa, dikastiko)

Δημοφιλή