Μπορεί τα μπαρ να ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα κοκτέιλ στο σπίτι μας.
Ορισμένα από τα καλύτερα μπαρ και ξενοδοχεία στην Μεγάλη Βρετανία, μοιράστηκαν με την βρετανική έκδοση της HuffPost, τέσσερις απλές συνταγές που μπορούμε όλοι να παρασκευάσουμε.
Μία επίσκεψη στην κάβα της γειτονιάς μας και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ.
Φλάουερ Πάουερ
Μία συνταγή με βάση το λικέρ πεπόνι που θα μας μεταφέρει στη βρετανική εξοχή, εμπνευσμένο από το έκθεση λουλουδιών στο Τσέλσι.
Υλικά
40 ml Λικέρ Μιντόρι
15 ml Φρέσκο χυμό Λάιμ (μοσχολέμονο)
20 ml Χυμό Μήλο
Γαρνίρισμα: Πέταλα Λουλουδιών
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ποτήρι μαρτίνι πάγο. Βάζουμε στο σέικερ το λικέρ Μιντόρι, τον φρέσκο χυμό από λεμόνι και τον χυμό από μήλο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ποτήρι, γαρνίρουμε με το πέταλο λουλουδιού αν επιθυμούμε.
Σέϊλορς Τίπλ
Αυτή το κοκτέιλ το έπιναν παλιά οι ναυτικοί προκειμένου να καταπολεμήσουν το σκορβούτο.
Υλικά
50 ml Τζιν
25 ml Φρέσκο χυμό Λάιμ (μοσχολέμονο)
1 φέτα λάιμ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε στην συνέχεια όλο το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και γαρνίρουμε με μία φέτα από το μοσχολέμονο.
Κάντι Φλος Μάτζικ
Αυτό το κοκτέιλ εμπνευσμένο από το αγαπημένο σε όλους μας «Μαλλί της Γριάς», θα μας ταξιδέψει στα παιδικά μας χρόνια και στα πανηγύρια που όλοι αγαπούσαμε να πηγαίνουμε.
Υλικά
20 ml Ρούμι Havana 3 ετών
Χυμός Τριαντάφυλλο
Γρεναδίνη
Σαμπάνια ή Προσέκο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρούμι, τον χυμό από τριαντάφυλλο και την γρεναδίνη σε ένα σέικερ.
Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε στο ποτήρι.
Στην συνέχεια συμπληρώνουμε με προσέκο ή σαμπάνια.
Το τέλειο γαρνίρισμα γίνεται με «Μαλλί της Γριάς» αν έχουμε την ανάλογη συσκευή στο σπίτι μας.
Μπρέκφαστ Μπονάνζα
Αν ήπιαμε λίγο παραπάνω απ′ ότι έπρεπε, το προηγούμενο βράδυ και νιώθουμε κάπως περίεργα την επομένη μέρα, αυτό το κοκτέιλ, είναι το τέλειο μαρτίνι που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα.
Υλικά
50 ml Τζιν
15 ml Κουαντρό
15 ml Φρέσκο χυμό Λεμόνι
1 κ.γ. Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά προκειμένου να ρευστοποιηθεί η μαρμελάδα.
Στην συνέχεια βάζουμε πάγο και χτυπάμε στο σέικερ.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.
Πηγή: HuffPost UK