Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στα Χανιά και όχι μόνο ο αιφνίδιος θάνατος ενός 13χρονου κοριτσιού λόγω σηψαιμικού σοκ και οξείας περιτονίτιδας το μεσημέρι της Τετάρτης (5/2).
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο περιστατικό, περιγράφοντας τη μεγάλη μάχη που έδωσε το κορίτσι για να κρατηθεί στη ζωή.
«Το πρωί της Τετάρτης προσήλθε σε άθλια κατάσταση συνοδευόμενη από τους γονείς του, ένα 13χρονο κοριτσάκι. Ήταν αιμοδυναμική, ασταθής, ωχρή, με ταχύπνοια, εμπύρετη, με κοιλιακό άλγος και εμετούς, με τα συμπτώματα -σύμφωνα με τους γονείς της- να έχουν εκδηλωθεί προ εξαημέρου. Τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, οπότε οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπέας.
Και πρόσθεσε: «Γρήγορα παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και ενώ ήταν στο Παιδιατρικό ΤΕΠ έκανε την πρώτη ανακοπή και ανατάχθηκε με κάρπα και διασωληνώθηκε. Ακολούθησε δεύτερη ανακοπή και ανατάχθηκε για μία ακόμα φορά. Στη συνέχεια το κοριτσάκι μπήκε στον αξονικό τομογράφο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί διαπίστωσαν γενικευμένη περιτονίτιδα από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, με αποστήματα σε όλη σχεδόν την κοιλιακή χώρα. Με την ολοκλήρωση του χειρουργείου το κοριτσάκι υπέστη την τρίτη κατά σειρά ανακοπή, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη για τη ζωή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών»
«Όλοι στο Νοσοκομείο είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός» κατέληξε.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων
Για την απώλεια της 13χρονης ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους γονείς του 13χρονου κοριτσιού.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων εκφράζει εκ μέρους όλων των συναδέλφων τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους συναδέλφους Καρτάκη Ιωάννη και Βουλγαράκη Ειρήνη για τον ξαφνικό, πρόωρο και αδόκητο χαμό της κόρης τους. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην οικογένεια της εκλιπούσας αποφασίζουμε :
– Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.
– Να εκφράσει τη βαθιά λύπη των μελών του και τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια.
– Να αποδοθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου σε κοινωνική δομή της πόλης. – Να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή στον τοπικό τύπο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
(με πληροφορίες από ΕΡΤ, Nea Kriti)