Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του HBO, Κέισι Μπλόις, ζήτησε συγγνώμη επειδή ανέθεσε σε υπαλλήλους του να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter προκειμένου να επιτίθενται σε τηλεοπτικούς κριτικούς.
Ο Μπλόις απάντησε σ′ ένα δημοσίευμα-βόμβα του Rolling Stone που αναφερόταν σε υποτιθέμενα μηνύματα κειμένου μεταξύ του ιδίου και της Κάθλιν ΜακΚάφρεϊ, ανώτερης αντιπροέδρου του HBO. Σε έξι συνομιλίες, οι δυο τους συζητούσαν για έναν «μυστικό στρατό» τρολς που θα μπορούσε να απαντά στους τηλεοπτικούς κριτικούς που έκαναν αρνητική κριτική σε σειρές του HBO.
Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης για το επερχόμενο πρόγραμμα του HBO και του ΗΒΟ Max, ο Μπλόις αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς. «Για όσους από εσάς με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι ένα στέλεχος πολύ παθιασμένο με τις σειρές που αποφασίζουμε να κάνουμε» είπε, σύμφωνα με το Variety. «Θέλω οι εκπομπές και οι σειρές μας να είναι σπουδαίες. Θέλω το κοινό να τις αγαπούν. Θέλω να τις αγαπάτε όλοι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το τι σκέφτεστε όλοι σας για τις σειρές μας. Όταν το σκεφτείτε αυτό, και στη συνέχεια σκεφτείτε ότι το 2020 και το 2021, εργαζόμουν από το σπίτι (σ.σ λόγω καραντίνας) και περνούσα ένα ανθυγιεινό ποσοστό του χρόνου μου κάνοντας scrolling στο Twitter. Και μου ήρθε μια πολύ χαζή ιδέα για να εκτονώσω την απογοήτευσή μου».
Παραδέχτηκε ότι τα έξι tweets σε διάστημα 18 μηνών δεν ήταν «πολύ αποτελεσματικά», αλλά ζήτησε συγγνώμη από όσους είχαν εμπλακεί. «Προφανώς, κανείς δεν θέλει να είναι μέρος μιας ιστορίας με την οποία δεν έχει καμία σχέση», είπε. Αλλά επίσης, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, έχω προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια στη χρήση DMs (σ.σ Direct Message στο Twitter). Έτσι, τώρα, όταν διαφωνώ με κάτι, σε μια κριτική, ή όταν διαφωνώ με κάτι που βλέπω, πολλοί από εσάς είστε αρκετά ευγενικοί για να εμπλακείτε μαζί μου σε μια ανταλλαγή απόψεων και νομίζω ότι αυτός είναι μάλλον ένας πολύ πιο υγιής τρόπος για να προχωρήσουμε σε αυτό».
Το αρχικό άρθρο του Rolling Stone περιγράφει λεπτομερώς ένα περιστατικό του 2022 με την κριτικό τηλεόρασης του Vulture, Κάθριν ΒανΑρεντονκ, όταν αυτή έκανε ένα αρνητικό σχόλιο στο subtweet για την σειρά “Perry Mason”.
Ο Μπλόις έγινε έξαλλος και φέρεται να είχε συντάξει μια απάντηση μέσω μηνύματος για να τη στείλει στο Twitter ένας πρώην υπάλληλος του HBO, ο Σάλι Τεμόρι. Τελικά αποφασίστηκε να μην σταλεί, αλλά δημιουργήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος στο μέλλον.
O Τεμόρι έχει καταθέσει μήνυση για παράνομη απόλυση εναντίον του HBO. Ισχυρίζεται ότι παρενοχλήθηκε και αντιμετώπισε διακρίσεις μετά από διάγνωση ψυχικής υγείας. Σε ανακοίνωσή του, το HBO δήλωσε ότι «σκοπεύει να υπερασπιστεί σθεναρά κατά των ισχυρισμών του κ. Tεμόρι».
Τα γραπτά μηνύματα αναφέρονται επίσης στη σειρά φαντασίας του Τζος Γουίντον “The Nevers” και σε μια μέτρια κριτική του κριτικού του Rolling Stone, Αλαν Σέπινγουολ. Μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού, μια «βίγκαν Τεξανή μαμά» με το όνομα Κέλι, του απάντησε στο twitter, αλλά και σε μία αρνητική κριτική για την σειρά κι από τον τηλεκριτικό των New York Times, Τζέιμς Πονιέβοζικ.
Η ΜακΚάφρεϊ φέρεται να έστειλε το εξής μήνυμα σχετικά με τους δύο αυτούς κριτικούς: «Τους μισώ αυτούς τους ανθρώπους, γαμώτο, ναι».
Ο Σέπινγουολ δέχθηκε επίσης επίθεση για τις σκέψεις του σχετικά με την σειρά “Mare of Easttown”. Εκείνη την εποχή, η ΜακΚάφρεϊ έγραψε περιφρονητικά και καυστικά: «Η Υψηλότητά του χρειάζεται κάτι άλλο». Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απάντηση ο Σέπινγουολ, δήλωσε: «Εκπλήσσομαι που το HBO ασχολήθηκε με την κριτική μου».
Ο Μπλόις έδωσε επίσης εντολή να αναρτώνται ψεύτικα σχόλια στην ενότητα απαντήσεων των ιστοριών του Deadline (σ.σ ένας διαδικτυακός ιστότοπος ειδήσεων που ιδρύθηκε ως το ειδησεογραφικό ιστολόγιο Deadline Hollywood Daily από τον Nikki Finke το 2006). Ο δικηγόρος του Τεμόρι χαρακτήρισε την πολιτική του HBO ως «πολύ μικρόψυχη».
Η αγωγή του Tεμόρι κατονομάζει επίσης τον Έιμπελ Μακόνεν Τεσφάγιε, πιο γνωστό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “The Weeknd” και δύο παραγωγούς του “The Idol,” για το οποίο εργάστηκε επίσης ως συντονιστής σεναρίου. Ισχυρίζεται ότι παρόμοια παρενόχληση και συμπεριφορά διακρίσεων συνέβη και εκεί.
Πηγή: Guardian