Περικυκλωμένο από μερικά “πουλιά του παραδείσου”, όπως αλλιώς αναφέρονται οι πανέμορφες εξωτικές στερλίτσιες με το πορτοκαλί ανθό και με θέα τη θάλασσα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Vouliagmeni Peninsula Restaurant, είναι η σχετικά πρόσφατη και πολύ νόστιμη προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.
Μπαίνοντας στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant, όλα συνηγορούν στο να ρίξεις τόνους, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου, τον καφέ, το κρασί σου. Οι natural earthy αποχρώσεις, το ξύλο και η φυσική πέτρα που κυριαρχούν σε συνδυασμό με το έντονο φυσικό στοιχείο που υπάρχει γύρω από το εστιατόριο δημιουργούν την τέλεια, χαλαρή ατμόσφαιρα για να απολαύσεις ένα μεσημεριανό φαγητό με παρέα, ένα επαγγελματικό ραντεβού συνοδεία φαγητού ή ένα dinner κάτω από τα αστέρια.
Τα τραπέζια του Peninsula έχουν θέα τη θάλασσα, κάτι που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι είσαι εκτός Αθήνας. Βρες το στον χάρτη εδώ
Η επίδρασή του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant είναι μαγευτική: ακόμα και αν το επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, σου βγάζει μια ζεστασιά, μια οικειότητα και μια καθαρότητα χωρίς πολλές υπερβολές ούτε στον χώρο, ούτε στην κουζίνα του. Σήμα κατατεθέν είναι η το μεγάλο δέντρο στο κέντρο του bar.
Ακόμα και τα καθίσματα έχουν επιλεχθεί, ώστε να δημιουργήσουν μια cozy και άνετη ατμόσφαιρα.
To The Vouliagmeni Peninsula Restaurant σερβίρει μια εκλεπτυσμένη σύγχρονη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας. Παρόλο που στον κατάλογο κυριαρχούν επί το πλείστον ιταλικά πιάτα, υπάρχουν στοιχεία από την ισπανική και την ελληνική κουζίνα, αλλά και μικρές διεθνείς πινελιές. Το μενού έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός Ιταλός σεφ Marco Calenzo που έχει μεγάλη παγκόσμια γαστρονομική πορεία, έχοντας εργαστεί σε θέσεις κλειδιά σε εστιατόρια που έχουν λάβει αστέρια Michelin, καθώς και σε σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία της αλυσίδας Four Seasons σε όλο τον κόσμο, ο Calenzo έχει αποδείξει την ικανότητά του να προσφέρει αυθεντικές και υψηλού επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες.
Ο Marco Calenzo, Executive Chef του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Ο Calenzo μαζί με την ομάδα του έχουν δεσμευτεί στη δημιουργία πιάτων που αντλούν έμπνευση από γεύσεις που μας είναι οικείες, αναβαθμίζοντάς τις με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Η χρήση εξαιρετικά φρέσκων και ποιοτικών υλικών είναι εμφανής από τις πρώτες μπουκιές. Ακόμα και τα ζυμαρικά τους είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα τους, αναδεικνύοντας την αντίληψη ότι τα πιάτα τους δε βασίζονται απλώς σε μια νόστιμη σάλτσα, αλλά σε μια συνολική και ισορροπημένη γαστρονομική εμπειρία, που μπορεί να ξεκινήσει από νωρίς με brunch μέχρι το βράδυ με πιάτα τόσο ατομικά, όσο και sharing για τη μέση.
Όλα τα ζυμαρικά, σε όλες τις μορφές τους ετοιμάζονται στην κουζίνα του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant. Βρες το στον χάρτη εδώ
Στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant, οι πίτσες - που αποτελούν και από τα δημοφιλέστερα πιάτα του μενού - έχουν μείνει πιστές στην παλιά ναπολιτάνικη παράδοση. Όλες οι πίτσες φτιάχνονται με μια λεπτή και ελαφριά ζύμη, η οποία παρασκευάζεται με συγκεκριμένο τρόπο και ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η μέθοδος ψησίματος δημιουργεί μια μοναδική υφή, με φουσκωμένα και αφράτα περιγράμματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γεύση αγνή και αναλλοίωτη.
Βρες το The Vouliagmeni Peninsula Restaurant στον χάρτη εδώ
Όσοι λατρεύουν τα τυριά πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουν την Cheezy. Στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant θέλοντας να διαφοροποιηθούν από τις πίτσες με τα συνηθισμένα “mainstream” τυριά και να παίξουν με τις γεύσεις και τις υφές, συνδυάζουν στην Cheezy πίτσα τους το καπνιστό τυρί scamorza με την απαλή και πλούσια ricotta κρέμα και παρμεζάνα Grana Padano. Η προσθήκη της κρέμας μαύρου σκόρδου, του κόκκινου κρεμμυδιού και του δενδρολίβανου ενισχύει την ένταση των αρωμάτων και των γεύσεων, κάνοντας αυτή την πίτσα να ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά της.
Για εκείνους που εκτιμούν την κλασική κόκκινη σάλτσα στην πίτσα αλλά αναζητούν και μια πικάντικη νότα, η πίτσα Burnt στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant αποτελεί την τέλεια επιλογή. Η βάση της πίτσας φτιάχνεται από τις αξεπέραστες, γευστικότατες ντομάτες San Marzano, που ταξιδεύουν μέχρι την Ελλάδα από τη Νότια Ιταλία σε συνδυασμό με το απαλό και κρεμώδες τυρί fior di latte. Την απαραίτητη σπιρτάδα την αποκτά από το πικάντικο σαλάμι spianata, ενώ η προσθήκη των καραμελωμένων κρεμμυδιών, της κρέμας ricotta και του chilly honey oil προσθέτουν έναν αναπάντεχο γλυκόξινο τόνο.
Αυτή είναι η μαργαρίτα του Peninsula και είναι πεντανόστιμη. Βρες το εδώ
Εξαιρετικά ήταν και τα χειροποίητα ζυμαρικά του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant. Ξεχωρίσαμε τα Truffle Rigatoni με μια εθιστικά νόστιμη κρέμα τρούφας και τα χειροποίητα Pappardelle με ραγού πάπιας, που μαγειρεύονται αργά και μεθοδικά, ώστε το πιάτο να αποκτήσει μια τρυφερή και μοναδική - υφή και γεύση.
Τα Pappardelle με ραγού πάπιας. Δοκίμασέ τα εδώ
Ένα πιάτο που επίσης, προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το πιο ξεχωριστό tuna arancini, που είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου της Σικελίας. Πρόκειται για τραγανά κυβάκια από ρύζι που έχει αρωματιστεί με σαφράν, πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί ένα ταρτάρ τόνου μαριναρισμένο, σε μια πικάντικη μαρινάδα. Δροσερό και παράλληλα πικάντικο. Τραγανό και παράλληλα αφράτο.
To Striploin Steak στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant είναι επίσης, μια πολύ νόστιμη και χορταστική επιλογή. Αυτό το εκλεκτό κομμάτι βοδινού προέρχεται από τη φάρμα Creakstone που βρίσκεται στο Arkansas City, του Κάνσας, στις ΗΠΑ και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση του.Το κρέας -εκτός αν ζητήσετε τον τρόπο ψησίματος που εσείς θέλετε- έρχεται στο τραπέζι medium ψημένο, ώστε να παραμείνει απαλό και τρυφερό χωρίς να χάσει τα ζουμιά του.
Για να κλείσεις τραπέζι στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant πάτησε εδώ
Για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία προτείνουμε να συνοδεύσετε τα πιάτα με ένα ποτήρι κρασί, είτε πρόκειται για ένα ελαφρύ λευκό που ταιριάζει με θαλασσινά, τις πίτσες και τα ζυμαρικά, είτε για ένα πλούσιο κόκκινο που συμπληρώνει τέλεια τα κρεατικά. Η λίστα κρασιών του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες, με έμφαση στην Ισπανία και τη Γαλλία. Η ποικιλία των προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών, προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ τοπικών γεύσεων και διεθνών αρωμάτων, επιτρέποντας στους επισκέπτες να επιλέξουν το τέλειο κρασί που θα συνοδεύσει και θα ενισχύσει τη γευστική εμπειρία του εκάστοτε πιάτου.
Το The Vouliagmeni Peninsula Restaurant αναδεικνύει με μαεστρία την ουσία της μεσογειακής κουζίνας, συνδυάζοντας την παράδοση με μοντέρνες πινελιές. Είναι ένας προορισμός όπου η εξαιρετική γαστρονομία και η ηρεμία που εκπέμπει η θάλασσα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά δημιουργούν μια αξέχαστη αρμονία, τρέφοντας τόσο τον ουρανίσκο όσο και τη ψυχή.
More Info:
Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
Για να το βρεις στον χάρτη και να κάνεις κράτηση, πάτησε εδώ
Ακολολύθησε το Vouliagmeni Peninsula Restaurant και στο Instagram για περισσότερες “νόστιμες” φωτογραφίες