Συμβαίνει κάθε χρόνο, στην Σερβική ύπαιθρο. Φέτος είναι η 15η χρονιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μαγειρικής Αμελέτητων, το οποίο έγινε στην Λιποβίτσα και όπως κάθε χρόνο, συγκέντρωσε μάγειρες, σεφ και θεατές απ′ όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές δημιουργίες με ένα κεντρικό υλικό: τα αμελέτητα από διάφορα είδη ζώων, μεταξύ των οποίων βόδια, καμήλες - ακόμα και καγκουρώ.
Στο φωτεινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ομάδες από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Σερβία και το μενού περιέλαβε από σπρινγκ ρόλς και ρατατούιγ, μέχρι αμελέτητα ταύρου με φουά γκρά και «μπαλάκια με σοκολάτα».
Η νικήτρια ομάδα ήταν η σερβική “Sumadijska jaja” για δεύτερη συνεχή χρονιά και η γαλλική ομάδα με τα σοκολατένια μπαλάκια τιμήθηκε με ειδική διάκριση.
«Δοκιμάσαμε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων και οι νικητές ήταν πραγματικά φανταστικοί!» δήλωσε η αυστραλέζα Φιλομίνα Ο′ Μπράιαν, η οποία συμμετείχε στην τριμελή κριτική επιτροπή που δοκίμασε πιάτα απ′ όλες τις ομάδες. «Η επιλογή των καλύτερων αμελέτητων είναι μεγάλη ευθύνη...»