Το πιάτο της ημέρας: Σουπίτσα ζεστή μινεστρόνε με κεφτέδες «αλλιώς»

Μαγειρεύουμε συνοδεία μουσικής με Γιώργο Μαρίνο και «Κουκουρουκουκού σουπίτσαα..κουκουρουκουκού γιαχνίιιιι».

Το 1982 ο Γιώργος Μαρίνος κυκλοφορεί τον δίσκο «Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει». Ένα από τα τραγούδια του είχε τον καταπληκτικό τίτλο «Κουκουρουκουκού Σουπίτσα». Στο κέντρο που εμφανίζεται, κάθε φορά που ακούγεται, ο κόσμος παραληρεί.

Από τότε μπορεί να πέρασαν χρόνια, αλλά αποτελεί πάντα θέμα συζήτησης με ένα ζευγάρι πολύ αγαπημένων φίλων των γονιών μου που είχαν πάει μαζί να δουν την παράσταση. Δεν σας κρύβω ότι ήθελα πολύ να την δω κι εγώ, αλλά ήμουν στα 13 μου τότε και έμεινα σπίτι.

Και τις προάλλες που συναντηθήκαμε τυχαία δεν γινόταν να μην αναφερθούμε στην «σουπίτσα».

Με αυτόν τον ωραίο πρόλογο κατά νου και λόγω της καταχνιάς που έχει ο καιρός νομίζω πως μία συνταγή για ζεστή μινεστρόνε, πειραγμένη ολίγον τι, είναι το ιδανικό πιάτο ημέρας.

Και για να δώσουμε μια άλλη «νότα» στο φαγητό μας, θα βάλουμε και Γιώργο Μαρίνο, να μας τραγουδάει «Κουκουρουκουκού σουπίτσαα..κουκουρουκουκού γιαχνίιιι», την ώρα που θα μαγειρεύουμε.

Καλή μας όρεξη και αβάντι μαέστρο.

Υλικά

4 χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα (περίπου 300 γρ.)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σέλερι ψιλοκομμένα

1 μάραθο ολόκληρο κομμένο

75 γρ. σπανάκι

200 γρ. αρακά

Μαϊντανό μπόλικο χοντροκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

175 γρ κοφτό μακαρόνι

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την πέτσα - μεμβράνη από το λουκάνικο.

Φτιάχνουμε κεφτέδες με τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε τους λουκανικοκεφτέδες μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τον μάραθο στο τηγάνι από τους κεφτέδες σε ήπια φωτιά για 8 λεπτά για να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.

Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τους κεφτέδες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον αρακά και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Σερβίρουμε στα πιάτα, ενώ τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα.

Πηγή: Redonline