Στην Βρετανία υπάρχει ένα εστιατόριο που εκτός από τις ωραίες γεύσεις του και το όνομα του διάσημου σεφ του, φημίζεται και για το περίεργο μενού που προσφέρει στους πελάτες.
Κι αυτό γιατί κάποιος για να καταλάβει τα ονόματα των πιάτων, χρειάζεται σίγουρα επεξήγηση.
Ο Τομ Αικενς, που είναι μόλις 26 ετών, είναι ο νεότερος άνθρωπος σε ολόκληρη την Βρετανία που έχει καταφέρει να διακριθεί με δύο αστέρια Michelin.
Το όνειρό του ήταν πάντα να ανοίξει το δικό του εστιατόριο και να παρέχει στον κόσμο πιάτα πέρα από τα συνηθισμένα.
«Από την παιδική μου ηλικία, πάντα θεωρούσα πως είναι συναρπαστικό το σπάνιο», επισημαίνει ο Άικενς.
«Μέσα από το μενού μου λοιπόν, σίγουρα κάποιος μπορεί να γνωρίσει και εμένα, όπως και το ταξίδι στη ζωή και την καριέρα μου», συμπληρώνει.
Ένα από τα πιο περίεργα πιάτα που θα συναντήσει κανείς στον κατάλογο του εστιατορίου ονομάζεται: «Σκονισμένα διαμερίσματα με μπέικον». Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του, εμπνεύστηκε το όνομα από τα παιδικά του χρόνια, όταν κάποια στιγμή έμενε με την οικογένειά του σε ένα προάστιο κοντά στη θάλασσα, όπου συχνά η σκόνη που σηκωνόταν από την άμμο έφτανε μέχρι το σπίτι τους. Την ίδια ώρα, περιγράφει, η μυρωδιά από τα καπνιστά ψάρια που αναδύονταν από τις ταβέρνες της περιοχής ήταν έντονη.
Ένα άλλο πιάτο του έχει την ονομασία «Η ουσία». Η περιγραφή που το συνοδεύει αναφέρει: «Όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις και αυτή είναι μία από τις δικές μου. Γι′ αυτό επέλεξα και το συγκεκριμένο όνομα».
Μια άλλη επιλογή στο μενού λέγεται «Αγελάδες και δημητριακά». Η περιγραφή που υπάρχει δίπλα του είναι αρκετά περίπλοκη. «Η πρώτη μου μνήμη ως παιδί θυμίζει αθωότητα. Πάντα ψάχνω για προκλήσεις. Η έμπνευσή μου βασίστηκε σε ένα ψηλό δέντρο που είχαμε στην αυλή μας και κάθε φορά ήθελα να σκαρφαλώσω και να πηδήξω στο άλλο σπίτι. Ως σεφ νιώθω το ίδιο. Πρέπει να αμφισβητούμε τα συνηθισμένα».
Το εστιατόριο «Muse», με έδρα το Λονδίνο, θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Ιανουάριο και συνολικά θα έχει μόνο 5 τραπέζια.
(Με πληροφορίες από HuffPost Uk)