Δυστυχώς σήμερα, τα περισσότερα σνακ της αγοράς είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένα και ως εκ τούτου επιβλαβή για την υγεία μας. Ειδικά εφόσον προσπαθούμε να αδυνατίσουμε. Πιθανότατα, αν αγωνιζόμαστε να χάσουμε βάρος, τα ενδιάμεσα γεύματα είναι μια συνήθεια που θα μας βοηθήσει σε αυτή μας την προσπάθεια. Ευτυχώς, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, υπάρχουν σνακ που είναι και νόστιμα αλλά και υγιεινά. Υπάρχει ένα τραγανό σνακ που οι ειδικοί λένε ότι μπορούμε να το τρώμε σε καθημερινή βάση, χωρίς να μπαίνει εμπόδιο στη προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.
Η κατανάλωση ξηρών καρπών, πάντοτε με μέτρο, αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα μας, ενώ σύμφωνα με την διαιτολόγο Ντάνα Έλις Χάνες, τα οφέλη αυτών των νόστιμων, και γεμάτων φυτικές ίνες καρπών, είναι σύμμαχός μας στην απώλεια βάρους.
Αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια
Η Χάνες μας πληροφορεί ότι τρώγοντας 25 γραμμάρια αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια καθημερινά, ικανοποιούμε τις λιγούρες μας, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε ή ακόμα και μειώνουμε το βάρος μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εν λόγω ξηροί καρποί θα μας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερες ώρες σε σχέση με τα ανθυγιεινά, επεξεργασμένα σνακ.
«Πρόκειται για ένα ποιοτικό σνακ που δεν θα αυξήσει το βάρος μας, ακριβώς επειδή είναι πολύ χορταστικό. Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, πολύ υγιεινά λίπη και μπορεί να μας βοηθήσει να μην καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες αργότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, αποτρέπει τις μεταβολές του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα μας έκαναν να αισθανόμαστε πεινασμένοι, ακόμα κι αν δεν είμασταν πραγματικά», εξηγεί η Χάνες.
Εκτός από το γεγονός ότι θα μας κρατήσουν χορτάτους, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Αρχικά, τα αμύγδαλα, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φυτικών ινών. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, υγιεινά για την καρδιά, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Τα καρύδια, από την άλλη πλευρά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία επιφυλάσσουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και της βελτίωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Τέλος, τα φιστίκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και νιασίνη, ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
Πηγή: shefinds.com