Υπάρχουν μερικά μαγαζιά που δεν αρκούνται απλώς στο να προσφέρουν καλό φαγητό, αλλά φροντίζουν να δημιουργούν μια ολόκληρη εμπειρία για τους επισκέπτες τους. Μαγαζιά που δεν ξεκινάνε με μια ιδέα και εμμένουν σε αυτή, αλλά συνεχίζουν, ονειρεύονται, εξελίσσονται και προσπαθούν για το καλύτερο. Και το καταφέρνουν.
Το Upon, στο Παλαιό Φάληρο, δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Upon - που αποτελεί έμπνευση από τη φράση “once upon a time” - είναι κι αυτό ένα πραγματικό παραμύθι. Ακόμα κι αν η ομάδα των παιδικών φίλων δεν το σκεφτόταν αυτό όταν ξεκινούσε από το μηδέν, τώρα το εστιατόριο στην Πλατεία Ντάβαρη του Παλαιού Φαλήρου, είναι πράγματι μια all-day απολαυστική εμπειρία, που συνδυάζει τέχνη, έμπνευση και γεύση μαζί. Και το καλύτερο; Μια επίσκεψη στο Upon σε κάνει να ξεχνάς να κοιτάξεις την ώρα. Και να ταξιδέψεις. Σε όλο τον κόσμο.
Οι ιδιοκτήτες του Upon, πάντα ανήσυχοι και γεμάτοι δημιουργική περιέργεια, δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να αντλούν έμπνευση και να παίρνουν ερεθίσματα για να γεμίζουν το μενού τους νέες γεύσεις και εμπειρίες. Αυτή η συνεχής αναζήτηση για το διαφορετικό και το καινούργιο, τους έχει επιτρέψει να δημιουργήσουν μια fusion κουζίνα που “ταξιδεύει” τον πελάτη σε κάθε μπουκιά.
Η ανεπιτήδευτα προσεγμένη αισθητική
Μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Upon, παρατηρείς αμέσως ότι κυριαρχεί το industrial style, με φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο και ξύλο, δημιουργώντας έναν χώρο που εκπέμπει ανεπιτήδευτη κομψότητα. Το ξύλο διατηρεί την ακατέργαστη όψη του, προσδίδοντας μια αίσθηση αυθεντικότητας στο χώρο. Η όμορφη και minimal μπάρα τραβάει επίσης, το ενδιαφέρον, ενώ η θέα στην ανοιχτή κουζίνα αποπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και ανυπομονησία στους επισκέπτες για αυτό που έπεται.
Ο χώρος διαχωρίζεται με έναν κομψό και διακριτικό τρόπο σε δύο περιοχές – τον εσωτερικό και τον υπαίθριο χώρο. Στον υπαίθριο χώρο, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια δίνουν μια country αίσθηση και προσκαλούν τους επισκέπτες να καθίσουν παρέα και να απολαύσουν τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα τραπεζάκια έξω, με θέα την πλατεία, ενισχύουν το ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα του μαγαζιού, προσφέροντας την τέλεια επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωινό μέχρι τα late night drinks. Η αισθητική του Upon σε ηρεμεί, σε λειαίνει, οι γωνίες σου χαλαρώνουν και η πίεση υποτάσσεται στη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα.
Τέχνη και γεύση στο τετράγωνο
Όπου κι αν βρίσκεται ο Γρηγόρης Κίκης, ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition 2022-23 (South-East Europe & Mediterranean), οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Τον έχουμε γνωρίσει ως σεφ και συνιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου Hervé στα Πετράλωνα - το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin - ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, ως σεφ και συνιδιοκτήτης του Upon, ο Γρηγόρης ως άλλος μαέστρο ξεδιπλώνει τη μαγειρική του παρτιτούρα, με έναν τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει.
Το ταξίδι ξεκινάει με το προζυμένιο ψωμί και το χειροποίητο βούτυρο του Upon, τα οποία είναι φτιαγμένα στην κουζίνα του εστιατορίου. Τα ορεκτικά συγκαταλέγονται στα δροσιστικά πιάτα που υπομονετικά σε προετοιμάζουν για το επόμενο βήμα. Το ceviche με λαβράκι, αγγούρι, lime και κόλιανδρο προσφέρει μια ευχάριστη, ελαφριά και ζωντανή γευστική εμπειρία, ενώ τα noodles ρυζιού, συνδυασμένα με πέστροφα, γιαούρτι, μπρόκολο και κουνουπίδι, προσφέρουν έναν απρόσμενο συνδυασμό υφών και γεύσεων.
Παράλληλα, το ταρτάρ μοσχαριού με γραβιέρα, κάπαρη και εσαλότ αποτελεί αναμφίβολα μια κορυφαία επιλογή, ενώ η πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο, χέλι και σως hollandaise αφήνει μια μοναδική επίγευση που συνδυάζει την φρεσκάδα με την ένταση των υλικών.
Το flatbread, ιδανικό για τη μέση, με ξεψαχνισμένο χοιρινό, κρέμα γραβιέρας και μαλακό ψωμάκι, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα, όπως και τα κεφτεδάκια με στάκα και πίτα, που λιώνουν στο στόμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η καρμπονάρα με κριθαράκι, μπέικον και παρμεζάνα φέρνει έναν ανανεωμένο αέρα στην κλασική συνταγή, με τις πινελιές του σεφ να την απογειώνουν.
Για τους λάτρεις των burgers, το smash burger με αφράτο χειροποίητο μπριός, επίσης χειροποίητη μαγιονέζα, λευκό κρεμμύδι και λιωμένο american cheese, συνοδευόμενο από τραγανές πατάτες, θεωρείται από τα κορυφαία της πόλης - και όχι άδικα.
Φυσικά, το μαγαζί δεν σταματά να εξελίσσεται και να προσθέτει νέες γεύσεις στο menu του. Δύο από τις νέα λαχταριστά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις, είναι οι τραγανιστές μανιταροκροκέτες και το αρνί.
Όσο για το γλυκό, το δροσιστικό φινάλε έρχεται με μια αναζωογονητική δημιουργία από λεμόνι, βασιλικό και τζίντζερ, που φρεσκάρει τον ουρανίσκο και ολοκληρώνει ιδανικά την εμπειρία στο Upon. Κάθε έξι μήνες, το μενού ανανεώνεται, με νέες προτάσεις που ακολουθούν τη φιλοσοφία της fusion κουζίνας.
Απόλαυσε καφέ & brunch από νωρίς το πρωί
Το Upon δεν περιορίζεται μόνο στις γευστικές εμπειρίες του μεσημεριανού ή του δείπνου. Από νωρίς το πρωί, το μαγαζί ζωντανεύει με την αρωματική απόλαυση του καφέ. Διαθέτοντας δύο ψηστήρια καφέ που λειτουργούν από τις 10.00, οι λάτρεις του καφέ μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικές ποικιλίες που έχουν επιλεγεί με προσοχή.
Η εμπειρία συνεχίζεται με το brunch, με μια ποικιλία επιλογών, όπως Croque Madame, Ομελέτα Light, Στραπατσάδα αλλά και γλυκές επιλογές για τους sweet lovers, όπως Banana Bread, Yoghurt Bowl και το Pain Perdu, με πραλίνα και waffle flakes, το μαγαζί καλύπτει κάθε γευστική επιθυμία.
Κρασί & cocktail για να απογειώσεις τον ουρανίσκο σου
Η λίστα κρασιών του Upon αποτελεί μια εμπειρία από μόνη της, με πάνω από 180 ετικέτες να επιλέγονται με προσοχή από όλο τον κόσμο και για κάθε προτίμηση. Με τη βοήθεια του σομελιέ του εστιατορίου, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το τέλειο κρασί για να συνοδεύσουν το γεύμα τους, ενώ η προσοχή που έχει δοθεί στην κάθε επιλογή δείχνει την εξονυχιστική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί για τη δημιουργία της λίστας.
Παράλληλα, τα cocktails ανεβάζουν το level του Upon, με το Enchanted Bloom να ξεχωρίζει, ένα βραβευμένο cocktail με gin, το οποίο έχει λάβει αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο για τη μοναδική του σύνθεση και γεύση!
Το Upon δεν είναι απλώς ένα ακόμα εστιατόριο. Είναι ένα από τα νέα spots που εμφανίζονται στον χώρο με δυναμική. Δουλεύουν για να την αποκτήσουν, εξελίσσονται για να τη διατηρήσουν, και συνεχίζουν να προσφέρουν εμπειρίες που συνδυάζουν γεύση, αισθητική και ποιότητα. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα, αυτή είναι η ευκαιρία σου να ζήσεις την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
More Info
Upon
Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο
Για να το βρεις στον χάρτη ή να κάνεις κράτηση, πάτα εδώ!