Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου με τίτλο «Οι Άγριες Μέρες μας», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου, 15 Φεβρουαρίου, στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (13 - 23 Φεβρουαρίου).
Η ταινία του σκηνοθέτη της σειράς «Milky Way», προβλήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Generation 14plus» για νέους κινηματογραφιστές και ξεχώρισε εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, με το καστ και τον δημιουργό της να ανεβαίνουν στη σκηνή της Μπερλινάλε.
Έξι χρονιά μετά τον Χρυσό Φοίνικα που είχε κερδίσει στο Φεστιβάλ Καννών για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», ο Κεκάτος επιστρέφει με ένα από τα πιο αγαπημένα του θέματα, την ελληνική επαρχία.
Η ηθοποιός Δάφνη Πατακιά υποδύεται την Χλόη, μια αυθάδη και επιπόλαια 20χρονη η οποία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι της και να ψάξει καταφύγιο στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της στον Έβρο. Στη διαδρομή γνωρίζεται με μία παρέα αγοριών που σταδιακά την «υιοθετούν» και η Χλόη βρίσκει στο μικρόκοσμο του τροχόσπιτου τους, την νέα της οικογένεια.
Με αυτό ταξιδεύουν όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στον σκηνοθέτη να αποτυπώσει για ακόμη μία φορά την ομορφιά και συνάμα την αγριάδα της ελληνικής επαρχίας, όπως το είχε κάνει και στην τηλεοπτική σειρά «Milky Way».
Παράλληλα, η ταινία προσεγγίζει ζητήματα που αφορούν την ηθικότητα των νόμων αλλά και τι συμβαίνει όταν επιλέγεις την δική σου οικογένεια.
Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Σοφία Κόκκαλη, Έυα Σαμιώτη, Σταύρος Τσουμάνης και Ναταλία Σουίφτ.
Μιλώντας στο Variety, ο Κεκάτος δήλωσε πως ξεκίνησε να δουλεύει τις «Άγριες Μέρες μας» λίγο μετά την διάκριση του στις Κάννες. Συγκεκριμένα, κοντά στα 28α γενέθλιά του όταν βρισκόταν σε αυτό το μεταίχμιο, όπως ονόμασε ο ίδιος, «ενήλικης ζωής και ουτοπίας».
«Ήθελα να αποτυπώσω ακριβώς πώς είναι τα πράγματα σε αυτό το στάδιο της ζωής σου. Έχεις κάποιες ιδέες που ίσως δεν είναι ακλόνητες, αλλά είναι κάπως ρομαντικές και κάπως κυνικές. Απλώς ακολουθείς το ποτάμι και κολυμπάς και μπορεί να σε οδηγήσει στη θάλασσα ή να σε αφήσει στα βράχια. Ποτέ δεν ξέρεις. Απλά πρέπει να βουτήξεις», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.
Ο σκηνοθέτης μεγάλωσε στο νησί της Κεφαλονιάς πράγμα που τον έκανε να έρθει σε επαφή με την άλλη πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας, με τους Έλληνες οι οποίοι με δυσκολία τα βγάζουν πέρα.
Στο «Οι πιο άγριες μέρες μας», εξηγεί, «ήθελα να τους απεικονίσω όπως πραγματικά είναι, ενώ προσπαθώ να μεταφέρω τις ιστορίες τους με αγάπη, τρυφερότητα και κατανόηση». Ήταν αποφασισμένος να απεικονίσει μία άλλη Ελλάδα.
«Οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πολλά και να παλεύουν κάθε μέρα, αλλά μέσα τους είναι δυνατοί. Γι′ αυτό και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν βοηθώντας πάντα ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.
Με πληροφορίες από Variety