Βίντεο: Λύκοι κάνουν βόλτες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Επίθέσεις σε αδέσποτα σκυλιά

Το καμένο δάσος στην Πάρνηθα οδηγεί τους λύκους να κατεβαίνουν όλο και πιο χαμηλά στον οικιστικό ιστό, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τροφή.
Οι 2 από τους λύκους που καταγράφηκαν μέσα σε οικιστικό ιστό, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Οι 2 από τους λύκους που καταγράφηκαν μέσα σε οικιστικό ιστό, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
ΕΡΤ

Μια αγέλη λύκων εντόπισε από κάμερες ασφαλείας, ένας κάτοικος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Το φαινόμενο έχει γίνει αρκετά έντονο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε αδέσποτα σκυλιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι λύκοι κατεβαίνουν όλο και πιο χαμηλά στον οικιστικό ιστό, προς αναζήτηση τροφής, ενώ ο κάτοικος που κατέγραψε την εμφάνιση της αγέλης, αναφέρει ότι η τελευταία φορά που εντόπισε λύκο στην περιοχή, ήταν πριν από 10 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο διακρίνονται 4 λύκοι να κυκλοφορούν το βράδυ σε δρόμο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι λύκοι περιπλανιούνται για λίγη ώρα, ενώ μόλις ακούγεται ο συναγερμός από ένα σπίτι, τρομάζουν και απομακρύνονται. Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις σε αδέσποτα σκυλιά, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε ανθρώπους.

Η αυξημένη παρουσία των λύκων στους οικισμούς συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο φυσικό τους περιβάλλον, λόγω της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα και άλλων ανθρωπογενών παρεμβάσεων που έχουν περιορίσει τα θηράματά τους. Το κόκκινο ελάφι και τα αγριογούρουνα που αποτελούν βασική τροφή τους, έχουν κατέβει σε χαμηλότερα υψόμετρα, με αποτέλεσμα οι λύκοι να ακολουθούν. Όταν δεν βρίσκουν φυσική λεία στρέφονται σε αδέσποτα ζώα και σε απορρίματα.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, οι λύκοι αποφεύγουν την επαφή τους με τον άνθρωπο και επιτίθενται μόνο για την εξασφάλιση της τροφής τους. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι ζητούν παρεμβάσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Πάρνηθας, ώστε οι λύκοι να επιστρέψουν στο φυσικό τους οικοσύστημα.

Δημοφιλή