
Ένα βίντεο στο οποίο έχει καταγράψει τις κινήσεις ενός άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο ένας εκ των βασικών δραστών της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Hellenic Train στην Λ.Συγγρου το βράδυ της Παρασκευής εστιάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Παράλληλα εξετάζεται το σύνολο του διαθέσιμου υλικού από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή με την ελπίδα πως κάποιο καρέ θα «προδώσει» κρίσιμα στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες.
Στο μεταξύ σε ένα ακόμη βίντεο που ήρθε στο φως φαίνεται η στιγμή που προκύπτει από πυροτεχνουργούς ότι η εκρηκτική ύλη ήταν ζελατοδυναμίτιδα. Το υλικό αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο ομοιότητα με το χτύπημα που είχε σημειωθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, τον Φεβρουάριο του 2024. Τη ευθύνη είχε αναλάβει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.
Βόμβα στη Hellenic Train: Η ιδιαιτερότητα του μηχανισμού, το ορμητήριο, οι κινήσεις των δραστών
Βόμβα στην Hellenic Train: Ζημιές έως και 20μ μακριά - Ως το Σύνταγμα ακούστηκε η έκρηξη
Παρασκευή βράδυ με κουκούλα ψηλά στην Συγγρού
Κατά πληροφορίες χρησιμοποιήθηκε ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδας, δηλαδή το 1/3 αυτής που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη του 2024. Δεδομένου μάλιστα ότι όπως έχει επισημάνει σε ρεπορτάζ της η HuffPost Greece, ο μηχανισμός φαίνεται πως παρουσιάζει και κάποιες διαφορές οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν με βεβαιότητα να συνδέσουν τις δύο ενέργειες και να αποδώσουν την πρόσφατη στη συγκεκριμένη Οργάνωση.
Στο μεταξύ η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε πολλά βίντεο και εξετάζεται καρέ-καρέ βίντεο όπου ύποπτος με κουκούλα κινείται στην περιοχή αφού αποβιβάζεται από όχημα. Επίσης, οι αρχές ς φέρονται να έχουν και βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει ένα άτομο να αφήνει τσάντα στο σημείο, με καλυμμένα όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Υπενθυμίζεται πως της έκρηξης προηγήθηκαν στις 20:53 δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ιστοσελίδα και εφημερίδα, με χρονικό όριο 35-40 λεπτά και στις 21:30 έγινε η έκρηξη.
Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού προκλήθηκαν ζημιές σε τζάμια, στην εξωτερική επένδυση στον ημιώροφο του κτιρίου και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί. Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε απόσταση περίπου 20μ ενώ η έκρηξη ακούστηκε έως το Σύνταγμα.