Γεωργιάδης: Είμαι υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, έχουμε πάρει στραβά το θέμα στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε το περίπλοκο ενεργειακό τοπίο μετά τη ρωσική εισβολή.
via Associated Press

«Είμαι εξαιρετικά υπέρ, πάντα ήμουν. Η πυρηνική ενέργεια είναι φτηνή ενέργεια, καθαρή ενέργεια, και σήμερα έχει τεχνολογικές λύσεις πάρα πολύ ασφαλείς» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το περίπλοκο ενεργειακό τοπίο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Τώρα θα πουν βέβαια κάποιοι ότι έχουμε σεισμογενή χώρα κλπ, ναι, αυτή είναι η μόνη σοβαρή ένσταση που υπάρχει. Όμως, χώρες πολύ πιο σεισμογενείς από εμάς όπως η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, έχουν πυρηνικά εργοστάσια ή φτιάχνουν πυρηνικά εργοστάσια, η Βουλγαρία δίπλα μας έχει πυρηνικά εργοστάσια. Αν γίνει ατύχημα στη Βουλγαρία δεν θα έρθει ραδιενέργεια στην Ελλάδα; Προφανώς θα έρθει. Νομίζω ότι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας το έχουμε πάρει από την αρχή στραβά στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Για τις επόμενες εκλογές, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστούμε τρίτη Κυριακή. Η ΝΔ στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πάρει αυτοδυναμία. Πιστεύω ότι ο λαός θα μας κρίνει δίκαια. Είμαστε μια κυβέρνηση που έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα έχει σταθεί όρθια. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο αυτό».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «πράγματι, ο μόνος δυνητικός, κυβερνητικός τύπος θα ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ, κανείς άλλος. Για να μην χάνουμε χρόνο. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε ποτέ κυβέρνηση η ΝΔ, ούτε με το ΚΚΕ προφανώς, ούτε με το ΜΕΡΑ25, ούτε με τον Βελόπουλο». Απαντώντας στην ερώτηση αν αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, όπως έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός σημείωσε:«Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός άλλος από τον νικητή του πρώτου κόμματος; Κατά τη γνώμη μου όχι είναι η απάντηση. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ένα μικρότερο κόμμα θα έλεγε στον ελληνικό λαό “δεν συμφωνώ με την απόφασή σου”. Συνταγματικά μπορεί να γίνεται, έτσι; Δε λέω νομικά, πολιτικά λέω. Σε όλες τις χώρες που έχουμε συμμαχικές κυβερνήσεις, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είναι πρωθυπουργός».

Δημοφιλή