Ένας κάτοικος του Περθ της Αυστραλίας περπατά σε μια γειτονιά της πόλης. Ξαφνικά ακούει έναν άνδρα να φωνάζει «Γιατί δεν πεθαίνεις;» και ένα μικρό παιδί να ουρλιάζει. Φυσικά νόμιζε πως κάποιος προσπαθούσε να σκοτώσει το παιδί.
Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν και να σώσουν το παιδί από τον άνδρα που – όπως ακουγόταν- βρισκόταν σε κατάσταση πανικού.
Η αστυνομία μάλιστα της Αυστραλίας επιβεβαίωσε την όλη κινητοποίηση για το έκτακτο περιστατικό.
Όπως αποδείχθηκε όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά καθώς δεν επρόκειτο για κάποιον πατέρα που προσπαθούσε να σκοτώσει παιδί του.
Ήταν απλά ένας άνδρας ο οποίος έχει «πολύ σοβαρή», όπως ανέφερε η αστυνομία και...τα έχασε όταν είδε μια μεγάλη αράχνη στο σπίτι, την οποία φυσικά προσπαθούσε να σκοτώσει αλλά χωρίς άμεσο αποτέλεσμα.
Η αρμόδια αστυνομική αρχή έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter για το θέμα αναφερόμενος στο άτομο που κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό «Το νήπιο μέσα ούρλιαζε...το άτομο που κάλεσε δεν τους γνώριζε, αλλά τους είχε δει μερικέ φορές περνώντας από το σημείο».
Είκοσι λεπτά αργότερα όπως αναφέρει το βιβλίο συμβάντων, οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο εξήγησαν τι είχε συμβεί.
Η αστυνομία μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους και επιβεβαιώθηκε πως ο άνδρας δεν προσπαθούσε να σκοτώσει το παιδί αλλά μια αράχνη, δηλώνοντας μάλιστα πως έχει αραχνοφοβία ενώ ζήτησε συγγνώμη για την όλη αναστάτωση που προκάλεσε.
«Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός (εκτός από αυτόν της αράχνης). Δεν απαιτείται περαιτέρω αστυνομική εμπλοκή», επισημαίνεται στην αναφορά της αστυνομίας.
Σημειώνεται πως το tweet της αστυνομίας που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, στη συνέχεια διαγράφηκε, αλλά όπως αναφέρει ο Guardian, η αστυνομία υποστηρίζει πως δεν υπήρχε κάποιο λάθος στην αναφορά των γεγονότων παρά μόνο κάποια ορθογραφικά-συντακτικά λάθη.
Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στο παρελθόν και στο Σίντεϋ me την αστυνομία να σπεύδει στο σπίτι ενός άνδρα που σε κατάσταση πανικού πετούσε έπιπλα σε μια αράχνη.
Πηγή: The Guardian