Υλικά
10 φύλλα σπανάκι τρυφερά
2 σύκα αποξηραμένα
1 αχλάδι
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
2-3 καρύδια
50 gr. σκοτύρι Ίου
κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Οδηγίες
1. Διαλέγουμε πολύ τρυφερά και μικρά φύλλα από σπανάκι.
Πλένουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε την σαλάτα.
Ψικολόβουμε το σύκο και το αχλάδι σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε πάνω από το σπανάκι.
2. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι και στο ζεσταίνουμε να γίνει ρευστό.
Ανακατεύουμε το μέλι, με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε ένα κρεμώδες ντρέσινγκ.
3. Προσθέτουμε στην σαλάτα το σκοτύρι θρυμματισμένο, τις σταφίδες, τα καρύδια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Για περισσότερο Funky Cook πατήστε εδώ.